Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

SUMAR inicia en gener els treballs per a la seva ponència política i manté la previsió de celebrar la seva assemblea constituent en el primer trimestre


    

La portaveu de Sumar al Congrés, Marta Lois, ha anunciat que en gener començaran els treballs per a l'elaboració de la ponència política de la formació, un dels documents fonamentals de la seva assemblea constituent. Lois ha assenyalat que el projecte de Sumar no és "un lloc de substitució de forces polítiques" sinó que busca "acomodar-se a l'esquerra del PSOE".

Quant a l'assemblea constituent, Lois ha indicat que se celebrarà en el primer trimestre de 2024, però que les dates concretes dependran de les necessitats de campanya per a les eleccions gallegues i basques, que se celebraran el 18 de febrer i el 12 de juliol, respectivament.

Lois ha destacat que Sumar és un moviment "democràtic" i "social" que treballa conjuntament amb altres forces polítiques. En aquest sentit, ha recordat que la formació ja està present a Galícia, Euskadi i altres comunitats autònomes.

La portaveu parlamentària ha enaltat que Sumar ja disposa d'un nombre "molt important d'inscrits", amb més de 70.000 a nivell nacional. Lois ha destacat que aquesta xifra reflecteix l'"energia" i "força" ciutadana que ha impulsat al projecte de Sumar.

Quant a la relació amb Podem, Lois ha assenyalat que ja van ser clars i ja van valorar internament la "sortida unilateral" dels morats del grup plurinacional. Per això, estan centrats en "governar" i "empènyer" les mesures de l'acord de coalició.

Lois ha conclòs senyalant que l'adversari de l'Executiu progressista són les dretanes, amb un PP molt "embullat" que ha apostat per mirar a l'extrema dreta de Vox.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal