Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'observatori espacial indi Aditya-L1 captura imatges úniques del disc solar

Imatge del disc solar de la missió india Aditya L1 - ISRO

L'instrument de llum ultraviolada SUIT de l'observatori espacial indi Aditya-L1 ha capturat les primeres imatges de disc complet del Sol en longitud d'ona de 200-400 nm

SUIT (Solar Ultraviolet Imaging Telescope) captura imatges de la fotosfera i la cromosfera del Sol en aquest rang de longitud d'ona utilitzant diversos filtres científics.

El 20 de novembre de 2023, es va encendre la càrrega útil SUIT. Després d'una fase prèvia a la posada en marxa exitosa, el telescopi va capturar les seves primeres imatges científiques el 6 de desembre de 2023. Aquestes imatges sense precedents, preses utilitzant onze filtres diferents, inclouen les primeres representacions de disc complet del Sol en longituds d'ona que van des de 200 a 400 nm, excepte Ca II h, que ja ha estat estudiat des d'altres observatoris.

Entre les característiques notables revelades es troben les taques solars, els parches brillants i les regions tranquil·les del Sol, el que proporciona als científics coneixements pioners sobre els intricats detalls de la fotosfera i la cromosfera del Sol.

Les observacions de SUIT ajudaran als científics a estudiar l'acoblament dinàmic de l'atmosfera solar magnetitzada i els ajudaran a imposar restriccions estrictes als efectes de la radiació solar en el clima de la Terra, informa l'agència espacial índia (ISRO), en un comunicat.

Índia va llançar aquesta missió el 2 de setembre i 125 dies després es va situar a 1,5 milions de quilòmetres de la Terra en el denominat punt de Lagrange L1, un dels llocs d'equilibri entre les forces gravitatòries entre el Sol i la Terra.

La sonda Aditya-L1 porta set aparells de mesura diferents: tres d'ells per estudiar la llum solar i altres quatre per mesurar el plasma i els camps magnètics.

El més important és el Coronògraf de Línia d'Emissió Visible, que enviarà unes 1.440 imatges diàries per al seu posterior estudi i anàlisi a terra.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal