Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'observatori espacial indi Aditya-L1 captura imatges úniques del disc solar

Imatge del disc solar de la missió india Aditya L1 - ISRO

L'instrument de llum ultraviolada SUIT de l'observatori espacial indi Aditya-L1 ha capturat les primeres imatges de disc complet del Sol en longitud d'ona de 200-400 nm

SUIT (Solar Ultraviolet Imaging Telescope) captura imatges de la fotosfera i la cromosfera del Sol en aquest rang de longitud d'ona utilitzant diversos filtres científics.

El 20 de novembre de 2023, es va encendre la càrrega útil SUIT. Després d'una fase prèvia a la posada en marxa exitosa, el telescopi va capturar les seves primeres imatges científiques el 6 de desembre de 2023. Aquestes imatges sense precedents, preses utilitzant onze filtres diferents, inclouen les primeres representacions de disc complet del Sol en longituds d'ona que van des de 200 a 400 nm, excepte Ca II h, que ja ha estat estudiat des d'altres observatoris.

Entre les característiques notables revelades es troben les taques solars, els parches brillants i les regions tranquil·les del Sol, el que proporciona als científics coneixements pioners sobre els intricats detalls de la fotosfera i la cromosfera del Sol.

Les observacions de SUIT ajudaran als científics a estudiar l'acoblament dinàmic de l'atmosfera solar magnetitzada i els ajudaran a imposar restriccions estrictes als efectes de la radiació solar en el clima de la Terra, informa l'agència espacial índia (ISRO), en un comunicat.

Índia va llançar aquesta missió el 2 de setembre i 125 dies després es va situar a 1,5 milions de quilòmetres de la Terra en el denominat punt de Lagrange L1, un dels llocs d'equilibri entre les forces gravitatòries entre el Sol i la Terra.

La sonda Aditya-L1 porta set aparells de mesura diferents: tres d'ells per estudiar la llum solar i altres quatre per mesurar el plasma i els camps magnètics.

El més important és el Coronògraf de Línia d'Emissió Visible, que enviarà unes 1.440 imatges diàries per al seu posterior estudi i anàlisi a terra.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon