Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serra Planta Estepa de Cartagena - en perill d'extinció - per Celebrar el Dia de l'Arbre

En commemoració del Dia de l'Arbre, l'Ajuntament de Serra ha dut a terme una plantació simbòlica d'estepa de Cartagena, un arbust mediterrani en perill d'extinció. La iniciativa forma part d'un programa pilot que busca la recuperació d'aquesta planta amenaçada, Cistus heterophyllus subsp. Cartaginensis, en col·laboració amb l'Oficina del parc natural de la Serra Calderona i el CIEF (Centre d'Investigació i Experimentació Forestal de la Comunitat Valenciana).

La plantació, realitzada per la brigada del parc natural, ha inclòs 30 nous exemplars, sumant-se als ja existents des de la primera plantació en gener de 2021. Aquesta acció no només contribueix a la conservació de l'espècie, sinó que també té un caràcter didàctic. Els exemplars s'han disposat dins de la ruta de les Escultures, un itinerari turístic que destaca el patrimoni monumental, cultural i etnològic de Serra.

L'alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, ha destacat l'èxit del programa en els últims tres anys i la seua contribució al coneixement i difusió de la planta en risc. Les plantacions es troben en llocs estratègics com la plaça S.M. La Primitiva, Casa Consistorial i plaça del Castell, proporcionant un ambient propici per a la seua supervivència.

Aquesta iniciativa, subministrada pel departament de Vida Silvestre del CIEF amb fons europeus Feader, exemplifica els esforços locals per protegir la biodiversitat i promoure la consciència ambiental.

#Serra #Mediambient #Conservació #DiaDeLArbre

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal