Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Jaume Asens diu que ha deixat de militar en Podemos

Jaume Asens, exlíder d'Unides Podem en el Congrés, ha anunciat públicament la seua eixida de Podemos, revelant que ja no té carnet del partit que va ajudar a fundar. La decisió es va prendre al desembre, quan els morats van prohibir la doble militància. Asens, vinculat ara als Comuns, comparteix aquesta elecció amb Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem en el Parlament.

"Em sap greu, el viu com un duel. És desprendre's d'una part de la meua vida que m'ha configurat políticament", va expressar Asens, qui critica l'actualitat de Podemos com "més tancat, menys transversal i més sectari". Considera que Sumar recull l'essència del que els morats van defensar en els seus inicis.

Reubicat en set mesos, Asens ha sigut una figura clau per a la investidura i la llei d'amnistia. Encara que no ocupa càrrec institucional, el seu paper és valuós per a la relació de Sumar amb l'independentisme. El seu perfil va cotitzar a l'alça després de les eleccions, on Sumar el va repescar per a liderar la interlocució amb Waterloo.

Encara que s'especula sobre la seua possible candidatura en les eleccions europees, Asens afirma que no està en els seus plans, ja que no ha rebut propostes en aquest sentit. L'eixida de Asens i Albiach de Podemos reflecteix l'ona expansiva de la ruptura entre Sumar i Podemos, afectant també l'espai polític a Catalunya.

La relació entre Sumar i els Comuns està en suspens, i la coalició a Catalunya podria veure's afectada en les eleccions de febrer de 2025. La crisi interna de Podem ha generat més d'un centenar de baixes, i la nova direcció es definirà després de les primàries d'aquesta setmana.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal