Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sant Antoni de Benaixeve finalitza les actuacions periòdiques per al control i la reducció de la processionària

L'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve, segons indica, ha culminat recentment les actuacions per al control i la reducció de la processionària en diferents zones de pinada del municipi.

Les actuacions, que es van iniciar aquest mes de gener, van consistir en la retirada manual de les bosses de processionària, que es troben habitualment a les capçades dels pins mediterranis. Aquesta és la manera més efectiva i respectuosa amb el medi ambient d'erradicar aquest insecte, que pot ser perillós per a les persones i les mascotes.

Les bosses de processionària estan formades per un grup d'erugues que, en arribar a la seua fase adulta, es desplacen en fila com si foren una processó. Els pèls d'aquestes erugues contenen una toxina que pot causar irritacions i erupcions en la pell, així com inflor dels ulls i dificultat per a tragar.

Per a evitar el contacte amb la processionària, l'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve recomana a les persones i les mascotes que eviten les zones de pinada on hi haja bosses d'aquest insecte. En cas de contacte, és important rentar la zona afectada amb aigua abundant i sabó.

El regidor de Medi Ambient, Luis Trejo, ha destacat la feina dels operaris municipals, que han acomplert les actuacions amb "gran professionalitat i cura". També ha agraït la col·laboració de la ciutadania, que ha ajudat a identificar les zones afectades.

La processionària del pi, també coneguda com a l'arna del pi, és un insecte i lepidòpter de la família Thaumatopoeidae. És una plaga habitual en les zones mediterrànies, on afecta principalment els pins.

El cicle de vida de la processionària es divideix en quatre fases: ou, larva, crisàlide i adult. Les larves, que són les que es troben en les bosses, poden arribar a mesurar fins a 4 centímetres de longitud.

Els pèls de les larves de processionària contenen una toxina que pot causar irritacions i erupcions en la pell, així com inflor dels ulls i dificultat per a tragar. En alguns casos, el contacte amb la processionària pot provocar reaccions al·lèrgiques severes.

Per a evitar el contacte amb la processionària, és important:

* Evitar les zones de pinada on hi haja bosses d'aquest insecte.

* Si es troben bosses de processionària, avisar a les autoritats competents.

* En cas de contacte, rentar la zona afectada amb aigua abundant i sabó.

   


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal