Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Íñigo Errejón, Nou portaveu de Sumar en Substitució de Marta Lois: Enrique Santiago serà portaveu substitut


Sumar ha anunciat el seu nou portaveu del grup parlamentari, sent Íñigo Errejón, diputat i líder de Més País, el seleccionat per substituir Marta Lois. Lois formalitzarà la seua sortida del càrrec aquest dimarts per dedicar-se com a candidata de la formació a Galícia.

El grup executiu de Sumar, la direcció provisional fins a la celebració de l'assemblea fundacional, ha aprovat aquest dimecres la designació d'Errejón al capdavant del grup parlamentari, seguint la proposta de la líder de la formació, Yolanda Díaz. Aquesta decisió és el resultat d'un acord amb els diferents partits que conformen la coalició, deixant la potestat de triar al portaveu a Sumar.

Es destaca que el perfil d'Errejón ja havia sigut consultat i aprovat per les formacions representades en el grup plurinacional.

La formalització de la designació d'Errejón tindrà lloc en una reunió del grup prevista pel pròxim dimarts. A aquesta trobada, també es plantejarà la incorporació d'Enrique Santiago, parlamentari d'IU per Còrdova, com a portaveu suplent. Les portaveus adjuntes de Sumar, Aina Vidal, Águeda Micó, Jorge Pueyo i Vicenç Vidal, continuaran en els seus càrrecs sense canvis.

Des de principis de gener, diversos sectors de la coalició ja consideraven a Errejón com el principal aspirant al càrrec, especialment després que Lois anunciara la seua sortida per liderar la llista de Sumar a les eleccions gallegues.

Mart Lois, en una entrevista prèvia a l'anunci oficial, ha elogiat Errejón com un "gran referent i un gran orador", assegurant que serà un excel·lent portaveu per al grup parlamentari.

Errejón, amb experiència prèvia en el càrrec durant la primera etapa de Podem, forma part de l'Executiva provisional de Sumar i ha estat col·laborant en la precampanya gallega. Coordinarà, juntament amb Lois, la ponència política del projecte de Díaz de cara a l'assemblea fundacional del pròxim 23 de març.

Així mateix, es destaca l'increment del pes d'IU dins del grup parlamentari, amb la designació de Santiago com a portaveu substitut.

Mart Lois formalitzarà la seua sortida del Congrés la setmana que ve, en la reunió del grup, i deixarà els escons per centrar-se en la campanya de les eleccions autonòmiques a Galícia. Els escons que deixarà vacant serà ocupat per l'economista Manuel Lago, assessor de la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz.

Amb aquesta nova designació, Íñigo Errejón es converteix en el portaveu actual del grup plurinacional SUMAR al Congrés, amb Enrique Santiago com a portaveu substitut. La decisió sembla apuntar a potenciar la imatge d'Errejón, obrint la possibilitat de ser el cap de llista del grup per a les pròximes eleccions europees.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal