Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria assumeix la gestió directa del PAI Vella 8 per incompliment de l'empresa adjudicatària

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la resolució d'ofici de l'adjudicació de la condició d'agent urbanitzador de la unitat d'execució Vella 8, valorada en 1 milió d'euros, pels reiterats incompliments de l'empresa adjudicatària, que no ha iniciat les obres d'execució des de l'any 2006.

La resolució municipal, aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern del PSPV, a més de Compromís i d'Esquerra Unida-Podem, i l'abstenció del Partit Popular i Vox, suposa que l'Ajuntament assumirà la gestió directa de l'actuació urbanística.

A més, la sessió plenària ha aprovat, a més, altres mesures com la imposició d'una indemnització econòmica de 24.383 euros a l'empresa adjudicatària de l'actuació urbanística en concepte de danys i perjudicis i ha acordat l'execució dels avals bancaris que va dipositar en el seu dia la mercantil privada en virtut del conveni subscrit en el seu moment per un import total de 60.764 euros.

El programa d'actuació integrada (PAI) Vella 8 va ser adjudicat per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria al desembre de 2005 a través del corresponent conveni urbanístic entre ambdues parts i amb el compromís de la mercantil d'executar les obres en un termini màxim de 3 anys.

No obstant això, malgrat els reiterats requeriments de l'Ajuntament, l'empresa no ha iniciat les obres, la qual cosa ha motivat la resolució municipal d'assumir la gestió directa.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha lamentat que actualment "encara estem resolent tots els problemes heretats per la mala praxi del Partit Popular desenvolupada durant l'època del boom immobiliari en què proliferaren els pelotassos urbanístics de determinades empreses i que ara ens obliguen a destinar recursos econòmics i humans a resoldre aquesta situació".

L'assumpció de la gestió directa del PAI Vella 8 per part de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria suposa un pas important per a la finalització de l'actuació urbanística i per a la creació d'un nou barri amb 150 habitatges i espais verds.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha pres una decisió necessària per a resoldre un problema heretat de la mala praxi del Partit Popular durant l'època del boom immobiliari. L'assumpció de la gestió directa del PAI Vella 8 suposa un pas important per a la finalització de l'actuació urbanística i per a la creació d'un nou barri amb 150 habitatges i espais verds.

#Riba-rojadeTuria #PAIVella8 #incompliment #gestiodirecta

    


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal