Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Rego, sobre els que creuen que les polítiques d'igualtat discriminen homes: 'Han viscut en un sistema de privilegis'

En relació amb la declaració de la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, sobre aquells que creuen que les polítiques d'igualtat discriminen als homes, ella ha assenyalat que aquests homes i dones que tenen aquesta percepció "han viscut en un sistema de privilegis i no volen renunciar-hi".

Aquesta afirmació es desprén dels resultats de l'enquesta 'Percepcions sobre la igualtat entre homes i dones i estereotips de gènere' publicada pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), on el 44,1% dels homes i el 32,5% de les dones creuen que es discrimina al gènere masculí amb les polítiques d'igualtat.

Davant d'aquests resultats, la ministra destaca que la igualtat "no serà real" fins que s'elimine la bretxa salarial, la violència contra les dones, les menys drets econòmics i l'accés reduït als espais de poder.

L'estudi també revela que un 81,2% de les dones assegura que "no aconseguiran la igualtat a menys que els homes també lluiten pels drets de les dones", tot i que la xifra baixa fins al 74,2% entre els homes amb aquesta convicció.

En altres àmbits, el document assenyala que les dones dediquen gairebé set hores al cuidat dels fills, el doble que els homes, amb 412,25 minuts (6,7 hores) per les dones i 228,88 minuts (3,7 hores) per als homes.

Quant al cuidat de persones dependents, el temps s'iguala, encara que les dones hi dediquen més temps (364,69 minuts, unes 6 hores), mentre que els homes ocupen 314,11 minuts (unes 5 hores).



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal