Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Àgueda Micó (Compromís) respon a les baixes d'Iniciativa: 'Qualsevol conflicte es resoldrà respectant la pluralitat interna'


COMPROMIS es debat entre la intenció de Més (antic bloc) de convertir la coalició en un només partit i la necessitat d'Iniciativa de mantindre la coalició com a mecanisme per a mantindre una bona posició interna que no obtindria pel nombre d'afiliats. Una crisi accelerada pel degoteig continu, ja quasi pluja forta d'afiliats d'Iniciativa que es passen a COMPROMIS sense definició per cap dels grups coalitzats

La portaveu de Compromís i diputada al Congrés, Àgueda Micó, ha assegurat que "qualsevol problemàtica dins de la coalició es resoldrà col·lectivament i sempre respectant la pluralitat interna", després de les recents baixes de representants d'Iniciativa, un dels tres partits que conformen el projecte polític juntament amb Més Compromís i Verds.

Micó (Més Compromís), que també és diputada de Sumar al Congrés juntament amb Alberto Ibáñez (Iniciativa), ha explicat que les tres 'potes' de la coalició estan en un procés de negociació per determinar "la millor manera de participar en les pròximes eleccions europees" d'enguany. "Quan arribem a un acord, ho farem saber", ha afirmat en roda de premsa a les Corts.

De tota manera, ha destacat que Compromís és una coalició plural integrada per partits que han experimentat "certes crisis, com les que es troben en tots els projectes polítics". "Les resolem de manera col·lectiva, dialogant i acordant les fórmules que ens beneficien a tots", ha afirmat, insistint en el respecte sempre present a la pluralitat d'un "projecte coalicionat i plural".

Precisament, Iniciativa celebra aquest dilluns una reunió executiva amb la clara intenció de "traçar un nou full de ruta per continuar construint l'espai ecosocialista del País Valencià, sense el qual Compromís no tindria sentit".

Després de les recents baixes d'alguns dels seus membres, Iniciativa-Compromís comarques de Castelló ha anunciat que demanarà a la direcció del partit en l'àmbit autonòmic que analitze els casos susceptibles de ser considerats transfuguisme per exigir-los l'acta.

La setmana passada, diversos membres d'Iniciativa a Castelló van comunicar la seua decisió de deixar el partit i unir-se a Compromís amb l'objectiu de treballar "en un projecte comú". "No busquem obrir bretxes, sinó tancar-les", va explicar el primer edil de Vistabella, Jordi Alcon, qui va abandonar la formació juntament amb la diputada a les Corts Verònica Ruiz, el regidor de Castelló de la Plana Pau Sancho, l'alcalde de Xodos, Miguel Ferrer, la regidora a Vistabella Belén Bachero, i altres militants amb càrrecs orgànics.

COMPROMIS es baralla ara en la necessitat de mantenir la cohesió interna davant de les dificultats i la importància de preservar la pluralitat com a força enriquidora dins de la coalició, o de un sols partit no coaligat. La gestió de les crisis i les negociacions per les eleccions europees són punts clau que requereixen transparència i diàleg per assegurar un futur coherent i fort per a Compromís.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal