Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau es prepara per a celebrar les Festes en honor a Sant Antoni Abat


    


El municipi d'Olocau es prepara per a celebrar una de les seues cites més importants de l'any: les Festes en honor a Sant Antoni Abat. Un cap de setmana carregat d'emoció, de marcat caràcter popular, i que presenta un programa d'actes i activitats per a tots els públics.

Aquesta celebració, declarada Festa d'Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana en 2019, es desenvoluparà durant els dies 19, 20 i 21 de gener. El seu inici vindrà marcat per la finalització del muntatge de la Foguera a la Plaça Major i el volteig de campanes de la primera jornada.

El dissabte al matí es realitzarà una nova edició del concurs de dibuix infantil de la Foguera i, a les 14:30, tindrà lloc un esdeveniment que sempre compta amb una gran participació, com és la Comida de germanor d'arròs amb fesols i naps'. Els tiquets es podran adquirir a l'Ajuntament des de demà, 10 de gener, fins al dijous 18. Ja a la vesprada, s'encendrà la Foguera infantil i s'oferirà una xocolatada als assistents.

Com marca la tradició, els següents actes seran la Solemne Processó en honor al Sant i la posterior benedicció de la Foguera. A continuació, podrem gaudir d'un dels moments més espectaculars i icònics de les festes: l'encesa monumental de la Foguera amb el volteig de campanes i els focs artificials de Ricardo Caballer. El punt final del segon dia arribarà, a partir de les 23:00 hores, amb ball, actuació musical i discomòbil, així com el repartiment de rotllets d'anís i mistela.

El diumenge 21 arrancarà amb un altre esdeveniment de gran arrelament, la 'Bajada de rotllets' des de la Casa de la Senyoria fins a l'Església, que comptarà amb l'acompanyament de la Banda de l'Agrupació Musical 'La Melodía'. Un cop a la parròquia, s'oficiarà la Solemne Missa en honor a Sant Antoni Abat i la benedicció dels rotllets. I per a concloure les festes, veïns i veïnes desfilaran pel Carrer Major juntament amb les seues mascotes per a participar en la benedicció dels animals i el repartiment dels rotllets d'anís, actes que estaran amenitzats també per la Banda de 'La Melodía'.

En els dies següents, la Foguera es mantindrà encesa perquè qui així ho desitge puga gaudir dels habituals encontres entre familiars i amics al costat de les brases.

Tal com ha afirmat l'alcalde, Antonio Ropero, la celebració de Sant Antoni a Olocau és “un esdeveniment únic en la nostra comarca”, per la qual cosa ha transmès el seu desig que veïns i visitants “participen en la festa i visquen intensament aquests dies d'alegria i emoció”.


     


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal