Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Més de 147.200 Ciutadans Residents a la Comunitat Valenciana Habilitats per Votar en les Eleccions Europees

Més de 147.200 ciutadans residents a la Comunitat Valenciana tindran la possibilitat de votar en les pròximes eleccions al Parlament Europeu, que se celebraran del 6 al 9 de juny, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En total, 147.244 ciutadans de la Unió Europea residents en aquesta comunitat podran exercir el seu dret a vot. Aquesta xifra es distribueix entre els 44.719 electors inscrits en el cens per votar des de la Comunitat Valenciana en aquests comicis i els 102.495 als quals l'Oficina del Cens Electoral enviarà comunicacions, ja que estan registrats i no han manifestat la seua voluntat de votar.

Segons les dades de l'INE recopilades per Europa Press, hi ha 24.236 electors inscrits a la província d'Alacant, 12.718 a València i 7.795 a Castelló.

Les comunicacions que enviarà l'Oficina del Cens Electoral es distribueixen entre 49.185 a Alacant, 41.537 a València i 11.773 a Castelló. Alacant és, després de Barcelona i Madrid, la tercera província d'Espanya amb major nombre de comunicacions a enviar.

Els ciutadans de la UE residents a Espanya que tinguen 18 anys o més el dia de les eleccions europees podran exercir el seu dret a votar. Han de manifestar la seua voluntat de fer-ho abans del pròxim 30 de gener, si encara no ho han fet.

Aquells que estiguen inscrits en el cens electoral per haver manifestat amb anterioritat la seua intenció de votar a Espanya mantindran la seua condició d'electors sense necessitat de completar una nova declaració. Aquesta condició es manté fins que sol·liciten la seua exclusió o deixen de residir a Espanya.

Pel que fa al procediment, els ciutadans de la UE que vulguen votar, estiguen registrats en el cens i no hagen manifestat la seua voluntat d'exercir aquest dret en les eleccions al Parlament Europeu, podran fer-ho a través de la seu electrònica de l'INE si disposen de Cl@ve o acudint als ajuntaments on estiguen empadronats, on els facilitaran l'imprés necessari.

Amb caràcter excepcional, per facilitar aquest tràmit, l'Oficina del Cens Electoral enviarà per correu postal una comunicació als electors registrats als quals no s'ha dirigit en anteriors eleccions i que no han manifestat aquesta voluntat. En aquesta comunicació s'adjuntarà una clau que podran utilitzar per manifestar la intenció de votar de forma telemàtica sense necessitat de tenir Cl@ve en un nou procediment disponible a la seu electrònica de l'INE. I aquells que resideixen a Espanya i no estan inscrits en el padró municipal hauran d'acudir al seu ajuntament per empadronar-se i fer la manifestació de voluntat complimentant el model d'imprés disponible a l'efecte a l'ajuntament o a la seu electrònica de l'INE.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal