Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Alegria i Participació: Les Festes de Sant Antoni a Olocau

 Les Festes en honor a Sant Antoni Abat han tingut un impacte significatiu a Olocau, omplint la localitat d'alegria i emoció durant els tres intensos dies de celebracions. La gran afluència de veïns i visitants ha convertit aquesta festivitat en una de les més estimades pel poble, amb activitats de caràcter popular i una gran varietat d'esdeveniments.

La primera nit va ser marcada pel muntatge de la monumental Foguera, acompanyada pel volteig de campanes i el llançament de petards, començant a una sèrie de festivitats que van captivar l'atenció de tots. Aquesta Foguera, declarada Festa d'Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana en 2019, és una tradició històricament lligada al solstici d'hivern.

El dissabte va oferir diverses activitats, com el concurs de dibuix de la Foguera, amb la participació entusiasta de nombrosos xiquets i xiquetes. El Dinar de Germanor d'‘arròs amb fesols i naps’ va batre rècords d'assistència, congregant més de 800 persones al carrer Major. La vesprada va continuar amb l'encesa de la Foguera infantil, una xocolatada, i la Solemne Processó en honor a Sant Antoni, acompanyada per la Banda de música de ‘La Melodia’.

La nit culminà amb l'encesa monumental de la Foguera i un impressionant espectacle de focs artificials de Ricardo Caballer. La música en viu de Gala València va animar la vetllada, acompanyada del tradicional repartiment de rotllets d'anís i mistela.

El darrer dia de festes va incloure la Baixada de Rotllos, la Solemne Missa en honor a Sant Antoni, la benedicció dels rotllos i, finalment, la benedicció dels animals i la distribució dels rotllos d'anís. Aquesta jornada plena d'actes va posar el punt final a una edició inoblidable de les Festes de Sant Antoni a Olocau.

L'alcalde d'Olocau, Antonio Ropero, va destacar l'èxit del cap de setmana, agraint a la regidora de Festes, María José Guevara, i a tots els treballadors municipals, Protecció Civil, la Policia Local i el Consorci Provincial de Bombers de València pel seu esforç i dedicació.

En resum, les Festes de Sant Antoni a Olocau han estat un esdeveniment extraordinari que ha consolidat la tradició i l'emoció, amb una participació rècord i una atmosfera d'harmonia i germanor. La comunitat ha viscut moments únics i inoblidables, reforçant la importància d'aquesta celebració a la comarca.   








Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal