Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria se suma a la commemoració del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés

El projecte cultural col·laboratiu, titulat "Estellés als pobles", té com a objectiu organitzar diverses activitats en cadascun dels municipis participants. Estes activitats inclouran concerts, teatre, dansa, lectures, recitals, audiovisuals, exposicions, entre altres. A més, es duran a terme accions de dinamització conjuntes per a enfortir el teixit cultural en el territori.


L'Ajuntament de Llíria, en col·laboració amb altres 39 municipis i tres universitats de la Comunitat Valenciana, s'ha unit per a formar una xarxa dedicada a promoure la commemoració del centenari del naixement del poeta Vicent Andrés Estellés. La presentació d'este projecte va tindre lloc a Burjassot, la ciutat natal del periodista i escriptor valencià.

Vicent Andrés Estellés (1924-1993) és reconegut com un dels poetes valencians més destacats del segle XX, sent el principal renovador de la poesia valenciana contemporània. Se'l considera el millor poeta valencià des de l'època d'Ausiàs March i Joan Roís de Corella.

La regidora de Cultura, Mª José Llopis, qui va representar a l'Ajuntament de Llíria enla presentació, va expressar: "En sumar-nos a esta iniciativa des de Llíria, volem retre homenatge a la figura i obra d'este gran i prolífic escriptor de la nostra terra, i reivindicar la nostra cultura i llengua valenciana, de la qual Estellés és un dels seus màxims exponents".

Paral·lelament, la Pro Fundació Vicent Andrés Estellés, conformada per una desena d'entitats culturals, treballa en la campanya Cent Estellés amb la mateixa finalitat, estenent les activitats de l'any 2024 a nombroses localitats valencianes.

Esta commemoració, que s'estendrà al llarg de tot l'any, cerca no sols recordar la figura del poeta sinó també promoure la cultura ylengua valenciana en la comunitat. La participació activa dels municipis i universitats evidencia el compromís compartit de preservar i celebrar el llegat de Vicent Andrés Estellés.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal