Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les joventuts d’Iniciativa abandonen el partit i aprofundeixen en la crisi





´




Les joventuts d’Iniciativa abandonen el partit en plena la crisi interna
SOM Joves Compromís emet un comunicat criticant la direcció d’Iniciativa del Poble Valencià, deixant de reconéixer-lo com a partit de referència. Acusen els dirigents d’Iniciativa de falta de bon tracte, pràctiques antidemocràtiques i abandonament dels principis fonamentals.
La crisi a Iniciativa no cessa, amb la secció juvenil, SOM Joves Compromís, manifestant el seu descontentament. Aitana Mas i Alberto Ibáñez, líders del partit, veuen com les acusacions de falta de bon tracte i pràctiques antidemocràtiques provenen ara també de la seua pròpia joventut.
En el context de la futura refundació de Compromís, la qual aspira a convertir-se en un partit únic o federació, Iniciativa ha patit la fuga de militants, especialment a les comarques del nord. Algunes d’aquestes desercions han tingut com a destí directe el projecte de Compromís, marcant una crisi més ampla dins del panorama polític valencià.
El comunicat de SOM Joves Compromís destaca la necessitat de distanciar-se de l’actual direcció d’Iniciativa, percebuda com a allunyada dels principis fonamentals de l’esquerra transformadora. Acusen la direcció de menysprear la militància i de transformar el partit en un projecte reduït i tancat, centrat en la preservació dels interessos d’uns pocs.
Sense especificar detalls, les joventuts d’Iniciativa assenyalen que fonts internes observen amb preocupació la constant eliminació de lideratges alternatius i la sistemàtica supressió de veus crítiques per part de la direcció actual. Paraules com "vetos personals" suggereixen conflictes interns, com la destitució de Mireia Mollà i l'impediment de nomenar Irene Gavidia.
La crisi d’Iniciativa no només sorgeix pel descontentament dels militants, sinó per les pràctiques i decisions de la direcció que han generat un clima d'inestabilitat. El futur d’aquest partit i les seues relacions amb Compromís plantegen interrogants importants per al panorama polític valencià.

## #Iniciativa #Compromís #CrisiPolítica

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal