Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Institut de Investigació Sanitària La Fe, Pioner en el Desenvolupament de Teràpies Avançades a la Comunitat Valenciana

l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) ha estat seleccionat pel Consorci Estatal en Xarxa per al desenvolupament de Medicaments de Teràpies Avançades, conegut com a CERTERA. Aquesta designació converteix a l'IIS La Fe en una infraestructura científico-tècnica en xarxa de I+D+i del Sistema Espanyol de Ciència Tecnologia i Innovació.

La unitat de Teràpies Avançades de l'IIS La Fe esdevé el primer centre seleccionat a la Comunitat Valenciana com a node de CERTERA. Aquest consorci té com a objectiu el desenvolupament de medicaments de teràpia avançada, des dels entorns acadèmics fins als assaigs clínics en fases precoces.

Els medicaments de teràpia avançada inclouen la teràpia gènica, la teràpia cel·lular i l'enginyeria tissular de teixits, contribuint a oferir oportunitats per a malalties que actualment manquen de tractament.

El director científic de l'IIS La Fe, el doctor Guillermo Sanz, ha destacat el nivell científic de la proposta: "Les teràpies avançades es beneficien dels avenços en la recerca, proporcionant tractaments més precisos i personalitzats".

Segons José Luis Poveda, gerent del Departament de Salut Valencia La Fe, aquesta designació converteix l'Hospital La Fe en una referència en el desenvolupament de teràpies avançades.

Des de la Conselleria de Sanitat, Juan Eduardo Megías ha explicat que "les teràpies avançades brinden solucions a les demandes de la població, garantint una distribució justa i equitativa".

La Unitat de Teràpies Avançades de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe es va convertir, en 2019, en la primera unitat autoritzada a la Comunitat Valenciana per a la fabricació de medicaments de teràpies avançades en investigació, sota el segell de qualitat GMP (CCC).

En 2021, aquesta unitat va produir i administrar la primera teràpia cel·lular antiviral, 'ViroTCell', un fàrmac per tractar infeccions per citomegalovirus desenvolupades en trasplantaments de progenitors de medul·la òssia. Aquesta és la primera teràpia cel·lular antiviral elaborada íntegrament a Espanya en col·laboració amb l'Hospital Vall d´Hebron Institut d'Oncologia i el Banc de Sang i Teixits de Barcelona.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal