Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana posa en marxa el programa Jove Oportunitat (JOOP)

L'acció té com a objectiu ajudar a afrontar el futur a les persones joves que han abandonat els estudis i estan en situació de desocupació. 

L'Eliana ha iniciat el programa Jove Oportunitat (JOOP), una iniciativa de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) cofinançada per la Unió Europea. Aquest programa està destinat a joves majors de 16 anys que han abandonat els estudis i es troben sense ocupació, amb l'objectiu d'oferir-los orientació personal i professional per a construir el seu futur.

La Regidoria de Joventut de l'Eliana ha donat el tret de sortida a aquesta acció, que busca canviar l'actitud dels joves i superar la frustració pel futur incert. En altres municipis, el programa ha demostrat resultats positius, amb un 65% de participació que va retornar al sistema educatiu l'any 2022.

JOOP consta de quatre mòduls que es desenvolupen durant quatre hores diàries al llarg de sis mesos, abordant aspectes com desenvolupament personal, social, orientació professional i mòdul acadèmic. Aquesta formació és impartida per personal tècnic de l'IVAJ especialitzat en entrenament i orientació.

En la seua primera fase, el programa ha acollit a 11 joves de l'Eliana, amb edats compreses entre 16 i 21 anys. Els interessats a sumar-se poden posar-se en contacte a través de l'email elijove@leliana.es o telefonant al 96 275 80 30, extensió 163.

Segons Juan Espinosa, regidor de Joventut, el JOOP representa "una segona oportunitat per a joves desmotivats pels estudis i en situació de desocupació". Destaca la importància d'oferir-los suport i acompanyament per a trobar un horitzó de futur.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal