Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Sentència ferma del TSJCV Ratifica l'Absolució en el Cas Alqueria: Jorge Rodríguez i altres 13 Acusats Innocent



L'absolució de Rodríguez i dels altres 13 acusats en el cas Alqueria, declarada ferma pel TSJCV
La Sala de lo Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de lo Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha confirmat la ferma absolució de tots els acusats en el conegut com a 'cas Alqueria', segons la sentència dictada el passat 12 de desembre i confirmada posteriorment per la Secció Primera de l'Audiència Provincial de València.

La decisió del TSJCV arriba després de véncer els terminis legals sense que la sentència d'apel·lació haja sigut recorreguda davant del Suprem, segons fonts del tribunal valencià.

D'aquesta manera, es consolida l'absolució dels 14 acusats, entre ells l'expresident de la Diputació de València pel PSPV i alcalde d'Ontinyent per Ens Uneix, Jorge Rodríguez. Aquest, en pronunciar-se sobre la fermesa de la sentència, va expressar a través de les seues xarxes socials: "Pensava que mai arribaria aquest dia...".

Rodríguez i la resta d'acusats -- dels delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental -- van ser jutjats pel tema dels contractes de direcció a l'empresa pública Divalterra (anteriorment Imelsa) entre els anys 2015 i 2018. L'Audiència els va absoldre a tots en maig, una decisió que la Fiscalia Anticorrupció va recórrer davant del TSJCV, que va desestimar els seus arguments i confirmar la decisió de la sala de primera instància.

L'Audiència va decidir l'absolució com que no veu delicte en l'actuació dels llavors acusats en relació amb les contractacions de alts directius a l'empresa pública Divalterra entre 2015 i 2018, suposadament per afavorir a persones afins al PSPV i Compromís: ni prevaricació administrativa, ni malversació de fons públics ni falsedat documental.

Les acusacions mantingueren que els màxims responsables de Divalterra van dissenyar un sistema artificiós d'àrees de direcció en aquesta societat només per afavorir a membres, afins o simpatitzants dels partits polítics que dirigien llavors la corporació provincial, PSPV-PSOE i Compromís.

El judici per aquests fets va començar en setembre de 2022, gairebé quatre anys des de l'inici de la causa, i va concloure el 30 de novembre. El procés va començar amb una denúncia de la Fiscalia Anticorrupció, després de denúncies prèvies de dos exdirectius de l'empresa pública dependenta de la Diputació i ja liquidada.

Rodríguez s'enfrontava a la pena de vuit anys de presó, tal com li reclamaven les acusacions --Fiscalia, Acció Cívica i PP--, mentre que la seua defensa demanava l'absolució.

Les acusacions també sol·licitaven vuit anys de presó per al que fora el seu cap de gabinet, Ricard Gallego; per a l'assessor Manuel Reguart (ambdós per cooperació necessària) i per als dos exgerents de Divalterra (antiga Imelsa), Agustina Brines (per Compromís) i José Ramón Tiller (pel PSPV) per prevaricació administrativa, malversació de fons públics i falsedat en document oficial.

A més, el fiscal demanava per a les set persones contractades com a càrrecs d'alta direcció sis anys de presó: un per falsedat documental i cinc més per malversació de fons per cooperació necessària; i altres sis per al lletrat-assessor de Divalterra, Jorge Cuerda, i un altre gerent, Xavier Simón, per falsedat, malversació i prevaricació.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal