Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Festes d'hivern de l'Eliana celebren la tradició de Sant Antoni


Els actes inaugurals comencen aquest dimecres amb el so de les campanes i l'arribada del Sant a l'altar major.

Les Festes d'hivern, que honoren Sant Antoni del porquet, omplin aquest cap de setmana els carrers de l'Eliana de tradició i alegria. Els festejos comencen aquest dimecres a les 18.30 hores amb el so de les campanes a l'església i la solemne arribada de la imatge del Sant a l'altar major, on els veïns i veïnes podran visitar-lo al llarg de la setmana.

Dijous 18 a la vesprada, la Biblioteca serà l'escenari del contacontes 'Sant Antoni del Porquet i Carxofeta, la reportera més festera', creat per Vicen Córcoles i Joana Galdón.

Els actes centrals s'iniciaran divendres 19 amb l'Entrada del Tronc, una Passejada de Coets dels clavaris acompanyada de dolçaina i tabal de La Llauradora. A continuació, la Penya del Coet realitzarà la Cordà Tradicional Infantil. Amb l'arribada de la nit, la plaça del País Valencià acollirà la Cordà Tradicional de Sant Antoni, patrimoni de l'Eliana, amb el llançament de coets amb la "peça" i altres modalitats antigues i tradicionals com les "canyes".

L'endemà, entre altres activitats, destaquen el lliurament d'un dels plats gastronòmics més rellevants de l'hivern, la Fesola, cuinada per Juan Espinosa 'El Guarda', acompanyada de trons, la dansa dels Dimonis i els tradicionals balls valencians. El Grans Correfocs amb la Santantonà marcarà l'inici de l'encesa de la foguera, on els ciutadans compartiran la seua pròpia taula, cadires, graelles, menjar i beguda, com és costum.

Diumenge 21, després de la cercavila dels clavaris acompanyats per la Banda de la Unió Musical l'Eliana (UME) i la Missa, es durà a terme la Benedicció dels animals i la distribució dels panets de Sant Antoni. El Corre traca recorrerà els carrers tradicionals de Santa Teresa, Major i Molino, en un acte centenari obert a la participació dels veïns i veïnes. Durant tota la vesprada, els Jocs Populars i el berenar de Xocolatà i Ensaïmades dels forns tradicionals de la localitat posaran el punt final al programa d'activitats.

El regidor de Cultura Festiva, Juan Espinosa, convida els elianers i les elianeres a preservar les nostres tradicions i a gaudir de la programació participant activament en els actes.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal