Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat afirma que la Sanitat Valenciana Redueix Esperes Quirúrgiques en un 52%

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana "ha assolit un èxit destacat" en la reducció de les esperes quirúrgiques durant el període de juny a desembre de 2023, segons les dades més recents; segons informen.¡

En aquest temps, s'ha aconseguit una disminució del 52,44% en el nombre de pacients amb prioritat 1 que esperaven una intervenció quirúrgica urgent. A finals de juny de 2023, aquesta xifra ascendia a 2.967, i ha caigut de manera significativa fins als 1.411 al desembre del mateix any. Aquest grup de pacients representa aquells amb un risc vital que requereix intervenció en un termini màxim de 30 dies.

D'altra banda, s'ha registrat una disminució del 29% en el nombre de pacients amb prioritat 2, els quals han de ser intervingut en un termini no superior a 90 dies. El total d'aquest grup ha passat de 17.214 a juny a 12.217 al desembre.

Aquest èxit es tradueix en una reducció general de 7.459 persones en les llistes d'espera quirúrgiques, passant de 72.704 pacients a juny de 2023 als 65.245 a desembre de 2023. Cal destacar que, a l'arribada del nou equip a la Conselleria de Sanitat el juliol de 2023, la xifra era de 73.467 pacients.

Pel que fa a la demora mitjana per ser intervingut quirúrgicament, aquesta es manté constant en 88 dies el desembre de 2023, igualant la xifra del mateix mes de l'any anterior.

Els esforços concentrats en diferents àrees sanitàries han contribuït a aquest èxit. Destaquem la notable reducció de la demora mitjana a Vinaròs, Sagunt, Requena, la Ribera i Elx-Crevillent. També es destaquen reduccions significatives en les esperes per especialitats i patologies, com ara Cirurgia Cardiovascular, Cirurgia General, Cirurgia Maxil·lofacial, entre altres.

Aquesta reducció de les demores s'ha aconseguit gràcies a un notable augment d'intervencions quirúrgiques, amb un total de 363.089 operacions realitzades al llarg del 2023, representant un 6% més que l'any anterior.

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, destaca que a pesar d'aquests èxits, reconeixen que hi ha molta feina per fer i assegura que la Conselleria continuarà dedicant tots els esforços necessaris per a mantenir el ritme de reducció de temps d'espera, amb especial atenció als pacients de prioritat 1 i 2.

Per a més informació sobre les llistes d'espera quirúrgica a la Comunitat Valenciana, podeu consultar la pàgina web de la Conselleria de Sanitat.

Declaracions del conseller de Sanitat, Marciano Gómez:

"Des del primer dia ens vam comprometre a prioritzar les actuacions en funció de la gravetat i d'indicadors sanitaris, ja que la salut dels pacients sempre està per damunt dels números o les llistes. Per tant, el nostre criteri sempre serà sanitari i mai estadístic."

Es pot consultar la informació sobre llista d'espera quirúrgica a la Comunitat Valenciana en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat relativa a llistes d'espera. 

    


 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal