Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV torna a ajornar l'executiva que activarà el congrés on es triarà al successor de Puig

El PSPV-PSOE ha tornat a ajornar l'executiva que activarà el procés per a convocar el congrés extraordinari on es triarà al successor del secretari general, Ximo Puig, fins al dilluns 22 de gener, després d'haver-la ajornat ja una vegada.

La Comissió Executiva Nacional (CEN) serà el primer pas per a la convocatòria del congrés extraordinari: primer cal celebrar aquesta reunió, per fixar la data pel Comité Nacional, que és l'òrgan que convoca el congrés.

En un principi, la CEN havia de celebrar-se el 8 de gener, però es va ajornar per al pròxim dilluns 15 amb la finalitat d'"ajustar el calendari". No obstant això, aquesta mateixa tarda ha transcendit que torna a ajornar-se i la raó oficial que s'ha donat és "per motius d'agenda".

El Congrés Extraordinari del PSPV-PSOE es celebrarà previsiblement durant el primer trimestre de l'any. En principi, el secretari general, Ximo Puig, esperava celebrar el conclave on es decidirà la seua successió l'últim cap de setmana de febrer, perquè no coincidisca amb els festius a València i Castelló.

Es dona la circumstància que el 22 de gener, data que s'ha triat per a la CEN a la seu central del PSPV a València, és festiu a la capital.

Puig prioritza el "màxim consens" abans d'activar el congrés de la seua successió: "No serem esclaus del calendari"

"NOUS LIDERATGES"

Els socialistes valencians es troben en un moment de transició després que el seu líder durant els últims anys i expresident de la Generalitat, Ximo Puig, anunciara la seua decisió de fer un pas a un costat "per a trobar nous lideratges".

Precisament, la ministra de Ciència, Diana Morant, un dels noms que sonen per a encapçalar el partit, deia aquest dijous que es veu "capacitada sempre per a ajudar des d'on es decidisca" en el procés de renovació.

D'altra banda, el secretari general del PSPV a la província d'Alacant, Alejandro Soler, ha expressat el seu interés per a convertir-se en el successor de Puig o per a tenir un paper protagonista en el futur de l'organització.

Aquest matí, el secretari d'Organització, José Muñoz, ha assegurat que l'executiva ha d'iniciar el procés per a un congrés "tranquil i constructiu" i ha garantit que la proposta vindrà sempre "de la mà dels militants". "Tots estem a disposició del partit", ha afegit.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal