Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU preveu celebrar al maig la seua Assemblea Federal per renovar la direcció després de la eixida de Garzón i reforçar el seu projecte

      


La Coordinadora Federal d'Izquierda Unida es reunirà l'últim cap de setmana de gener per aprovar la data concreta de celebració de la seua Assemblea Federal i triar el relleu d'Alberto Garzón al capdavant de la formació, una cita congressual que previsiblement serà al mes de maig.

Així ho ha detallat el secretari d'Organització d'IU, Ismael González, en roda de premsa telemàtica per desgranar que la comissió preparatòria d'aquesta assemblea ja ha començat a desplegar la seva feina.

D'aquesta manera, ha explicat que la idea és que el procés congressual culmine al maig i ha destacat que la comissió preparatòria ja ha començat a desenvolupar els seus treballs.

El procés congressual no només servirà per renovar la direcció política d'IU, sinó que també s'actualitzarà la seva proposta política, basada en defensar un projecte de país federal, republicà i amb millors serveis públics. A més d'aclarar la seua situació en el projecte Sumar

El projecte d'IU és "Un projecte de país que defensa els drets de la ciutadania, que defensa els interessos de les famílies treballadores i, en definitiva, un projecte de país més just i igualitari, enfront de les dretes que manquen de projecte i que la seua única aspiració és retallar drets i beneficiar-se de l'esforç col·lectiu", ha destacat González.

La dimissió d'Alberto Garzón situa la organització en un moment de renovació, amb moltes persones amb la capacitat per ocupar el seu lloc, amb la oportunitat d'abordar noves perspectives i enfocar-se en un projecte de país que defense els drets ciutadans, els interessos de les famílies treballadores i promogue la justícia i la igualtat. És una oportunitat per consolidar una Izquierda Unida cohesiva, buscant el lloc en el projecte actual de Sumar i compromesa amb la millora del país i enfrontant-se a les dretes sense un projecte clar.

PASSOS DE L'ASSEMBLEA FEDERAL

El procés assembleari d'IU comprén diverses fases en la qual participa tota la seua militància, atés que primer ha d'haver-hi assemblees de base i en les comunitats autònomes, que trien als delegats que després participen en la cita federal.

La comissió prepreratoria està composta per representants de les federacions autonòmiques d'IU, dels diferents partits federats (entre els quals figura el PCE) i corrents de l'organització, amb una composició que recull la "pluralitat" i "federalidad" d'IU.

Entre les seues funcions figura l'elaboració d'un calendari de tot el procés congressual, normes i reglament de l'assemblea federal, garantir el tancament del cens i designar l'ordre del dia d'esta.

També haurà de fixar el mètode d'elaboració dels documents polítics, organitzatius i el relatiu als estatuts de l'organització.

GARZÓN REIVINDICÓ LA IMPORTÀNCIA D'IU

Garzón, que va oficialitzar la seua renúncia a coordinador federal al desembre per a completar la seua eixida de la primera línia política, va reivindicar que deixa com a llegat cohesió interna en IU i va proclamar que la seua organització serà imprescindible per al futur de l'esquerra espanyola.

La formació forma part del Govern de coalició en dirigir el Ministeri de Joventut i Infància, disposa de 12 parlamentaris autonòmics i més de 1.700 regidors pel conjunt del país, a més de ser present en 200 governs locals.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal