Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV presentarà mocions en el Congrés, Senat i ajuntaments per proclamar 2024 com l'Any Estellés


 El secretari general del PSPV i senador territorial, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts que el seu grup presentarà mocions al Congrés, Senat i als ajuntaments per proclamar el 2024 com l'Any de Vicent Andrés Estellés amb motiu del centenari del naixement del poeta de Burjassot (València).

"Enfront de la inacció del Govern més reaccionari de la història, volem que totes les institucions es pronuncien amb motiu del centenari del naixement del poeta", ha indicat Puig, qui ha recalcat en un comunicat que és "absolutament necessari ser conscients del que significa la figura de Vicent Andrés Estellés per a la cultura valenciana".

"Hem de ser conscients del que significa Estellés per a la cultura i com a poeta del poble que sempre ha reivindicat el valencià", ha defensat.

Ximo Puig ha assenyalat que "trenta anys després de la seua mort, Vicent Andrés Estellés continua sent un referent de la cultura valenciana, però, no obstant això, encara és injustament desconegut en la resta del territori espanyol". Per això, considera que el centenari del seu naixement és una "magnífica oportunitat".

La iniciativa proposa que al llarg del 2024 es celebren activitats com conferències, exposicions o diàlegs sobre el poeta i la seua obra, així com impulsar el Centre d'Investigació Vicent Andrés Estellés a Burjassot amb l'objectiu de "cuidar l'arxiu i el fons Estellés així com per a l'estudi de la seua obra".

Cal destacar la iniciativa del PSPV de proclamar el 2024 com l'Any Estellés, commemorant el centenari del naixement del poeta Vicent Andrés Estellés. Ximo Puig, secretari general del PSPV, anuncia mocions en diferents institucions per reconéixer la figura de l'escriptor valencià. L'article ressalta la importància cultural d'Estellés i la falta de reconeixement fora del territori valencià. El programa suggerit inclou diverses activitats durant l'any, com conferències i exposicions, a més de la creació d'un Centre de Recerca a Burjassot.

#PSPV #VicentAndrésEstellés #Centenari #CulturaValenciana


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal