Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz opta per Marta Lois com a candidata de Sumar a Galícia

La vicepresidenta segona del govern i líder de Sumar, Yolanda Díaz, presentarà aquest dimecres a Santiago de Compostel·la la candidatura de la seua formació a les eleccions gallegues del 18 de febrer. La candidata serà la portaveu de Sumar al Congrés, Marta Lois, una diputada per a la Corunya que és la primera persona en la qual Díaz va pensar quan es va constituir el moviment.

Lois és una política gallega de 45 anys que ha treballat en l'àmbit de l'educació i l'associativisme. És una figura coneguda i respectada en l'àmbit de les marés municipalistes, un moviment d'esquerres que ha tingut un gran impacte en la política gallega en els últims anys.

L'elecció de Lois com a candidata de Sumar és un pas important per al moviment. És una figura amb experiència, capacitat de lideratge i un perfil que pot atraure a un ampli espectre de votants.

La designació de Lois com a candidata ha estat rebuda amb satisfacció pels sectors més crítics de Sumar, que havien expressat el seu malestar per la designació d'Anova com a candidata. Lois és una figura independent que no està vinculada a cap partit polític, el que pot ajudar a sumar suports a Sumar en el context de les negociacions per a una eventual coalició amb Esquerda Unida.

Les negociacions entre Sumar i IU-Esquerda Unida estan avançant i s'espera que es tanquen en les pròximes setmanes. La coalició podria ser una força important en les eleccions gallegues, ja que podria sumar el vot dels sectors més progressistes de la societat gallega.

La candidatura de Lois és una aposta de Yolanda Díaz per un lideratge femení i progressista per a Galícia. És una decisió que pot donar un impuls a Sumar en l'objectiu de convertir-se en una força política rellevant a la comunitat autònoma.


 

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal