Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Gonzalo Anaya creu que la llengua base s'ha de dirimir al Consell Escolar on els pares ja estan representats

   Pacheco diu que delegar en les famílies és "desentendre's" d'una qüestió en la qual l'administració "ha de prendre les regnes"

   La Confederació d'associacions de mares i pares d'alumnes de la Comunitat Valenciana Gonzalo Anaya ha criticat la consulta a les famílies perquè decidisquen la llengua base de cada centre educatiu que es planteja en la reforma de la llei de Plurilingüisme, ja que considera que aquesta qüestió s'ha de dirimir al Consell Escolar, on els pares "ja estan representats".

   En aquests termes s'ha expressat el president del col·lectiu de progenitors, Rubén Pacheco, en declaracions a Europa Press, on ha asseverat que delegar en les famílies aquesta decisió "fora de l'àmbit de debat i diàleg del Consell Escolar és desentendre's d'una problemàtica on l'administració ha de "prendre les regnes" i no "carregar-li la responsabilitat a uns altres".

   "Jo li preguntaria a l'administració per què ens vol consultar a les famílies sobre la llengua base que s'implantarà en el centre educatiu i per què no se'ns consulta sobre la decisió que les cases d'apostes vagen a estar més prop dels col·legis i instituts", ha qüestionat Pacheco.

   En aquest sentit, ha assegurat que seria "magnífic" que es consultara a un grup d'especialistes i que aquest avaluaren el Pla de Plurilingüisme amb la intenció de veure com funciona, quals són els seus aspectes a millorar i, en funció d'això, "que es plantegen els canvis necessaris".

   Així mateix, ha indicat que veu "perfectament coherent" que se'ls pregunte a les famílies per aquesta qüestió, però insisteix que ha de fer-se dins del Consell Escolar: "Les famílies considerem que estem presents en el Consell Escolar del centre i, a través d'aquest òrgan en el qual estem representem, participem i se'ns consulta", ha recordat.

MILLORAR LA REPRESENTACIÓ

   En aquesta línia, el portaveu de les AMPA ha instat el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, al fet que plantege com millorar la representació de les famílies dins de l'òrgan educatiu si considera que no estan tan representades com haurien de estar-ho.

   "Quan el govern del Partit Popular governava van ser ells els qui van decidir que el pes de les famílies dins del Consell Escolar fóra decidit per cada centre i aquest es va veure reduït", ha assenyalat.

   Finalment, el president del col·lectiu ha considerat "sorprenent" que el conseller d'Educació no s'haja reunit amb la Confederació "a hores d'ara".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal