Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Lambda llança una campanya contra la LGTBIfobia als grups de missatgeria instantània davant sopars d'empresa nadalenc

   Es tracta d'una col·lecció de stickers per a WhatsApp que poden usar-se per a contestar missatges contra persones del col·lectiu LGTBI+

   El coletivo Lambda per a la diversitat sexual, de gènere i familiar ha llançat una col·lecció de stickers que es poden compartir en WhatsApp amb l'objectiu de combatre la LGTBIfobia als sopars d'empresa de Nadal, en concret en els grups de missatgeria instantània.

   Aquesta campanya està pensada per a les setmanes prèvies als sopars de Nadal, encara que es pot usar tot l'any, i és una ferramenta per a "assenyalar i rebutjar" la LGTBIfobia en espais on "normalment es deixen passar", segons ha informat l'entitat en un comunicat.

   "Estàs cansade del teu company que sempre diu "jo no sóc LGTBIfóbic però..."?; La teua tia sempre et diu que ella és un unicorn quan li recordes els teus pronoms?; La teua cap té menys gràcia que uns mitjons grisos i no saps com dir-li-ho?", pregunten des del col·lectiu.

   La iniciativa de Lambda subratlla que l'odi "no descansa ni en vacacions" i, per això, es pot descarregar la col·lecció de stickers des d'https://tinyurl.com/stickerscontralalgtbifobia i instal·lar-la al WhatsApp a través de l'app Sticker Maker o similar per a assenyalar-ho en els grups de treball o familiars.

   Segons l'últim informe 'Al lloro! en xarxes socials', publicat per Lambda, solament un nou per cent d'aquest tipus de missatges analitzats va tindre resposta per part d'altres persones que ho van veure, per la qual cosa des del col·lectiu LGTBI valencià "volen incrementar la resposta social davant aquestes agressions".

   "Vivim en un context sociopolític que encoratja els missatges discriminatoris, però la majoria democràtica hem de donar-los resposta i mostrar el rebuig social a aquestes actituds antidemocràtiques", ha apuntat en un comunicat Cristina Salvans, tècnica de Lambda encarregada d'aquesta campanya.

   Salvans ha recalcat que qualsevol persona que haja vist una agressió, encara que no siga la víctima directa, "pot denunciar-la i, com a primer pas per a fer-ho, és començar a detectar-les i a donar-los el nom que correspon perquè, en molts casos, la majoria de la gent no es donar que expressions habituals són irrespectuoses amb el col·lectiu LGTBI+ perquè perpetuen un imaginari col·lectiu que és el rerefons de la violència present en tots els llocs de la nostra societat".

   Fins i tot en cas de dubte, si no es té seguretat que el que s'ha vist o s'ha patit és una discriminació, aconsella que és convenient fer la consulta al servici Orienta, l'oficina LGTBI+ de la Generalitat Valenciana, i "si finalment es tracta d'un delicte, denunciar social i policialment perquè cap persona ha de suportar faltes de respecte per la seua orientació sexual, la seua expressió o la seua identitat de gènere".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal