Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mancomunitat Camp de Túria i l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona han organitzat la I Jornada de Salut Mental a l'IES La Vereda

 La salut mental, una prioritat per a la nostra societat i amb la participació d'alumnes de tots els cursos. L'objectiu de la jornada ha estat sensibilitzar els joves sobre la importància de la salut mental i proporcionar-los eines per a la gestió de les emocions, la prevenció de les addiccions i la recerca de la felicitat.

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), entre un 10 i un 20% dels adolescents europeus pateixen algun problema de salut mental o de comportament. A Europa, al voltant de dos milions de joves pateixen trastorns mentals, en diferent grau de severitat. Estes xifres serveixen per a recordar que el cuidat de la salut mental de les persones joves és una responsabilitat de tota la societat.

L'adolescència és una etapa de canvis importants en tots els àmbits de la vida. La consciència, el llenguatge, el pensament, l'afectivitat, la percepció, l'atenció, el judici i la intel·ligència es troben en ple desenvolupament. Estos canvis poden ser una experiència nova, important, significativa, esplèndida o, a vegades, traumàtica. L'adolescent és sensible i especialment permeable a gairebé tot, al bo i saludable i al que no ho és o res per a la seua salut.

La jornada ha inclòs tallers sobre gestió de les emocions, motivació, addiccions, esports saludables i recerca de la felicitat. Els tallers han estat impartits per professionals de la Mancomunitat Camp de Túria, l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona i el Programa PRISMA, un programa de rehabilitació i inserció en salut mental.

Els participants han valorat molt positivament la jornada. Han assenyalat que els tallers els han ajudat a aprendre a gestionar les seues emocions, a prevenir les addiccions i a buscar la felicitat.

La Mancomunitat Camp de Túria i l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona continuen treballant per promoure la salut mental entre els joves. La I Jornada de Salut Mental és un pas més en esta direcció.

   


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal