Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell de la Generalitat Valencià sol·licitarà al Govern central la gestió de l'Ingrés Mínim Vital (IMV)

   El Consell ha anunciat que sol·licitarà al Govern central la gestió de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) amb l'objectiu de "millorar la compatibilitat amb la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI)".

Aquesta decisió s'ha pres després que el Govern central hagi aprovat, aquest dimecres, la cessió de la gestió de l'IMV a les comunitats autònomes amb règim comú que ho sol·licitin.

La consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat que la cessió de la gestió de l'IMV a les comunitats autònomes "és una oportunitat per millorar la coordinació i la cobertura de les prestacions socials".

En concret, la consellera ha explicat que la compatibilitat entre l'IMV i la RVI és "una de les principals prioritats del Consell". Això es deu al fet que ambdues prestacions estan destinades a persones en situació de vulnerabilitat econòmica, i que en molts casos les persones beneficiàries de l'una també ho són de l'altra.

La consellera ha assenyalat que la cessió de la gestió de l'IMV a les comunitats autònomes "permetrà millorar la coordinació entre les dues prestacions i evitarà que les persones beneficiàries hagin de presentar dues sol·licituds diferents".

A més, la consellera ha recordat que el Consell està treballant en una revisió i millora de la RVI. En aquest sentit, ha afirmat que la cessió de la gestió de l'IMV "és una oportunitat per integrar les dues prestacions en un nou sistema de protecció social més eficient i eficaç".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon