Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer aprova un nou aportament d'aigua a l'Albufera

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) ha aprovat un nou aportament d'aigua a l'Albufera de València. L'aportació, de 248.400 metres cúbics per tanda de reg, començarà a partir del 26 de desembre i durarà almenys 45 dies.

L'aigua prové de l'efluent de l'EDAR de Pinedo 2. Abans d'entrar a l'Albufera, l'aigua serà barrejada amb el cabal del riu Turia, que ha estat reduït en els últims mesos per la sequera.

Aquesta aportació d'aigua és una resposta a les demandes de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, l'Ajuntament de València i les organitzacions ecologistes.

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha celebrat la decisió de la CHJ. "Aquest nou aportament és una mesura essencial per a la conservació de l'Albufera", ha dit Pradas. "L'aigua és un element clau per a la biodiversitat del llac i per al seu ús agrícola", ha afegit.

El regidor responsable del parc natural de l'Albufera, José Gosálvez, també ha valorat positivament la decisió de la CHJ. "És un pas important per a la protecció de l'Albufera", ha dit Gosálvez. "Ara cal que la CHJ continue treballant per a garantir una aportació d'aigua suficient per a l'Albufera en els anys vinents", ha afegit.

Amb aquesta aportació d'aigua, la CHJ compleix amb una de les seues funcions principals, que és la d'aportar aigua als espais naturals protegits. La CHJ és l'organisme responsable de la gestió dels recursos hídrics a la Comunitat Valenciana.

El nou aportament d'aigua a l'Albufera és una bona notícia per a la conservació d'aquest llac emblemàtic. L'aigua és un element essencial per a la biodiversitat de l'Albufera i per al seu ús agrícola. La CHJ ha fet bé en aprovar aquest nou aportament.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal