Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Podemos s'endinsa en la crisi a Astúries amb nous expedients d'expulsió

Podem ha obert cinc nous expedients d'expulsió contra militants de la formació morada a Astúries, que se sumen als anunciats el passat mes d'octubre que van afectardirigents com la seua única diputada al parlament autonòmic, Covadonga Tomé, i l'exsecretari general del partit al Principat, Daniel Ripa.

En un comunicat, els militants a què se'ls ha obert un expedient asseguren que els fets pels quals se sol·licita l'expulsió es van produir durant una assemblea organitzada el passat 6 d'octubre, a Avilés, per la gestora que dirigeix el partit a Astúries, en la qual va participar Rafael Mayoral com a representant de la direcció estatal.

Aquell dia, segons el seu relat, una vintena de militants van acudir a l'assemblea organitzada per la gestora autonòmica, que lidera Rafael Palacios, i diversos d'ells van prendre la paraula per recordar que, segons els estatuts de Podem, havia de convocar-se una Assemblea Ciutadana Autonòmica que "escoltés la voluntat dels inscrits i que acabés amb l'assetjament a quines componen el 60% de l'organització i al seu grup parlamentari".

"Si fas declaracions públiques sobre la situació del partit, t'expulsen. Si guanyes unes primàries, t'expulsen i si vas a una assemblea a demanar que es convoquen primàries en lloc de posar una gestora decidida a dit des de Madrid, també t'expulsen. Quin espai tenen els militants en una organització on tot es decideix entre quatre persones a Madrid i t'expulsen quan obres la boca?", afirmen.

Les imputacions

El procediment es va obrir el passat 9 d'octubre, però no s'havia comunicat als afectats fins a aquesta setmana. A una de les persones expedientades, segons expliquen en el document, se li imputa que en el moment en què Rafael Mayoral va concloure la seua intervenció, va començar a parlar sense respectar la moderació de l'acte, sent advertida per la moderadora que no tenia la paraula, i que anava a començar l'acte, "davant el qual ella insisteix i continua parlant, mentre va acostant-se a la taula", assenyalen en el comunicat.

A altres tres militants a què se'ls obre expedient les raons esgrimides han estat altres. A ells els acusen de gravar l'assemblea en vídeo en considerar que es tracta d'una falta molt greu. En el seu cas, els han advertit que han incorregut en comportaments greus de boicot en assemblees, òrgans de direcció o grups de treball, "com interrupcions i acusacions constants i repetitives, accions pertorbadores que impedisquen el normal debat o treball polític, o provocant enfrontaments entre els integrants dels grups amb el resultat de la inutilitat fàctica dels mateixos".

Ruptura de ponts

Per als militants expedientats, "el que està succeint a Astúries representa perfectament la crisi de Podem on la major part de l'organització, el 60%, guanya en unes primàries demanant diàlegs, acords i que capia tot el món i un grup de quatre persones a Madrid intenta imposar per mitjà de rebuigs la ruptura de ponts amb totes les organitzacions de l'esquerra".

"Podemos no és un 'xiringuito' de quatre amics, sinó una organització que va arribar a tenir cinc milions de vots, amb obertura, amb diàleg, comptant amb tot el món", afegeixen. Per als expedientats, com més suport perd Ione Belarra, que segons exposen "mai va voler reunir-se amb la representació parlamentària de Podemos a Astúries", més intenta mantenir el control "per la força".

Finalment, els expedientats insisteixen en la seua aposta perquè "capia tot el món a Podemos: cada sortida del partit, cada expulsió, cada ruptura amb organitzacions germanes és una mala notícia. Podemos ha aconseguit grans coses després del seu pas pel govern i ha patit



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal