Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Irene Montero es presentarà a les primàries de Podem per a les eleccions europees

El partit es presentarà previsiblement en solitari a aquestes eleccions, en competició amb Sumar

Podem ha començat a fer efectiva la seva estratègia marcada aquesta tardor després d'un procés de reflexió amb la militància. Després de separar-se de Sumar fa només unes setmanes, aquest dissabte el partit ha posat la primera pedra per a la competició electoral de les properes eleccions europees a l'estiu. Irene Montero serà, després del refrendo de les persones inscrites, la candidata del partit per a aquestes eleccions, en les quals es enfrontarà a Sumar pel costat esquerre. Serà la primera vegada que aquestes dues forces es mesuren en una elecció nacional.

Pot dividirse més a l'esquerra en un context d'avanç de l'extrema dreta

En aquest context, és fonamental destacar que les eleccions europees actuals no són una qüestió aliena a la lluita política contra l'extrema dreta. Conformar grups polítics d'esquerres en el Parlament Europeu i acumular forces en cada estat perquè les candidatures progressistes obtinguen bons resultats, no és un simple joc de tauler. A Europa existeix una onada d'extrema dreta que ja està posant en perill alguns dels drets aconseguits en els governs que estan formant en els seus propis països. Dividir a l'esquerra a Europa no és una cosa que es justifique tan a la lleugera i hauria de fer reflexionar a PODEMOS sobre el futur del seu treball polític, tant a Espanya com a Europa.

El partit havia escalfat l'esdeveniment en els últims dies. Aquest dissabte va reunir al voltant de 1.200 persones, 600 d'elles van entrar a l'anfiteatre del Palau de la Prensa de Madrid i altres tantes es van quedar fora. El cartell reafirmava la idea de reafirmació amb la qual Podem vol recuperar forces en aquesta nova etapa política en la qual ha quedat relegat a l'espai polític d'esquerres per Sumar: "Ara més que mai". En els moments previs, el públic es va animar amb una altra declaració d'intencions. "No estava mort, estava de festa", cantava Peret pels altaveus.

Ione Belarra i Irene Montero, les dues figures més importants del partit, es van situar a l'escenari davant d'un grup nutrit de militants i van escenificar la decisió que es rumorejava des de fa mesos. "No ens podem permetre la temeritat. Avui vull demanar-li a Irene Montero, una militant extraordinària, una dona intel·ligent, que es presente a les primàries per ser la nostra candidata a les eleccions europees", li va dir la secretària general a la seva companya i amiga. "Et responc que sí, amb les raons i l'esperança intactes", li va respondre l'exministra d'Igualtat.

"Ningú millor que tu per ajudar-nos a posar en marxa un projecte ambiciós", va dir Belarra en un acte amb la militància del partit a Madrid. "Vull demanar-te que ens ajudes a posar en peu en el més alt la bandera de la justícia social. La bandera dels que no callen quan és difícil parlar, de les que no es rendeixen quan ens derroten", continuava Belarra. "Ningú millor que tu per posar de nou en marxa aquest projecte ambiciós", va dir. I a més va afegir una frase per desmarcar-se de Sumar en aquestes eleccions: "Tenim molt clar que no ens referenciem en la família del socialliberalisme que representen els verds i la socialdemocràcia".

"El pacte antifeixista que va fer possible el projecte europeu pot quedar enterrat per l'ultradreta", va defensar a continuació l'exministra d'Igualtat en prendre la paraula. "Des del 2011 amb el 15M Espanya va donar una resposta democràtica en defensa del comú. Vam donar aquesta resposta davant la crisi del 2008. Vam trencar el bipartidisme com a forma de Govern. Vam conquerir el primer govern de coalició i vam fer que la resposta a la pandèmia fos posar la vida al centre. Cal seguir aquest camí. Necessitem més dret per als d'abaix, feminisme que avança amb pressa per canviar-ho tot. Avui som referència a polítiques feministes a tota Europa gràcies al treball realitzat", va sostindre.

Montero des de l'escenari va exposar el seu projecte per a una candidatura. "El món està en una gran crisi d'inequalitat. El que fins ara era normal és un món profundament injust i desigual. Milers de persones estan obligades a passar-se la vida sobrevivint. Un món on impera la llei del més fort, on les dones sostenen la vida però no tenen els seus drets garantits", va dir. "Volem un món en què el mercat ens serveixi en lloc de manar, en què totes les dones puguem exercir el nostre dret a la llibertat sexual, salaris que permetin viure, un món en què siga real que ningú és més que ningú. Acudir a l'arrel i canviar tot el que ha de canviar", va afegir.






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal