Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU, en l'era post-Garzón: el partit busca un nou lideratge de renovació i col.laboració amb SUMAR

 El partit celebrarà una assemblea en el primer semestre del 2024 per elegir el nou lideratge, mentre negocia amb Yolanda Díaz la seva participació en el nou projecte polític.

Izquierda Unida (IU) es troba en un moment de canvi. L'1 de desembre de 2023, Alberto Garzón va anunciar la seva dimissió com a coordinador federal, després de set anys al capdavant del partit. Aquesta decisió va obrir un procés de renovació interna que culminarà amb una assemblea en el primer semestre del 2024.

En aquesta assemblea, els militants d'IU hauran d'escollir el nou lideratge del partit. Les principals candidates són Sira Rego, actual ministra de Joventut i Infància, i Enrique Santiago, secretari general del Partit Comunista d'Espanya (PCE).

A més de la renovació interna, IU també ha d'afrontar el debat sobre la seva integració en el nou projecte polític que impulsa Yolanda Díaz. El partit ha reiterat que vol ser una peça fonamental d'aquest projecte, però també ha reivindicat la seva autonomia.

La reunió entre IU i Sumar per negociar la seva integració en el nou projecte polític està prevista per a les pròximes setmanes. El resultat d'aquestes negociacions serà decisiu per a decidir IU com enfronta el futur amb SUMAR. Una opció complexa, amb pros i contres que el partit haurà d'analitzar acuradament, perqué el seu futur dependrà de la seva capacitat per adaptar-se a un nou context polític, en el qual la fragmentació del sistema de partits és un fet i  també el treball per a evitar un govern de  una dreta molt conservadora amb el suport de una ultradreta molt radicalitzada.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal