Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Fiscalia demana tres anys de presó per a un home per difondre informació falsa sobre immigrants


La secció de delictes d'odi de la Fiscalia Provincial de València ha sol·licitat una pena de tres anys de presó per a un home acusat de publicar en xarxes socials informació falsa sobre immigrants, amb l'objectiu de propagar el rebuig i l'animadversió cap a aquest col·lectiu.

Els fets es remunten a les dates compreses entre el 5 de febrer i l'1 de maig de 2022, quan l'acusat va publicar en el seu compte de Facebook informacions en què s'atribuïa al col·lectiu immigrant, especialment de procedència musulmana, la comissió de delictes.

Entre les frases i expressions que utilitzava, indicava:

* "Hassan i Assiyah van ocupar una casa buida a l'arribar. Hassan mai ha cotitzat".

* "Hassan i Assiyah reben en ajudes més de 1.400 euros al mes per a tots dos per a tota la vida".

* "Hassan i Assiyah resideixen al Marroc sis mesos a l'any, on encara cobren les ajudes".

En una altra publicació, assenyalava:

 "Espanyols, ha arribat el moment de complir amb les vostres obligacions. Perquè això no es manté sol. Ho has de pagar TU".

Així mateix, afirmava:

 "Què volen els tecnòcrates globalistes de Brussel·les amb la seva permissivitat amb la immigració invasora i il·legal? ¿Omplir Europa d'immigració del tercer món que mai s'integrarà?".

La Fiscalia considera que aquestes publicacions, a més de ser falses, tenen un clar objectiu d'incitar a l'odi contra el col·lectiu immigrant. Per això, sol·licita una pena de tres anys de presó per a l'acusat, així com una multa de 3.600 euros, la inhabilitació especial per a professió o ofici educatiu durant sis anys i el decomís i tancament de la publicació de la xarxa social.

Aquest cas posa de manifest la importància de denunciar la difusió d'informació falsa sobre immigrants, ja que pot tenir un impacte molt negatiu en la societat. La difusió d'aquest tipus d'informació pot generar rebuig i hostilitat cap als immigrants, el que pot conduir a situacions de discriminació i violència.

És important recordar que la immigració és un fenomen complex que no es pot simplificar. Els immigrants són persones de diferents procedències, amb diferents històries i experiències. És important respectar la seua diversitat i tractar-los amb dignitat.

L'acusat va publicar en xarxes socials informacions falses sobre immigrants amb l'objectiu de propagar el rebuig i l'animadversió cap a aquest col·lectiu. Les publicacions eren falses perquè

* No s'acreditaven amb proves.

* Eren generalitzadores i no tenien en compte la diversitat del col·lectiu immigrant.

* Creaven un discurs d'odi i discriminació.

La Fiscalia considera que aquestes publicacions van tenir un impacte negatiu en la societat, ja que van generar rebuig i hostilitat cap als immigrants. Per això, sol·licita una pena de tres anys de presó per a l'acusat.

.La informació falsa pot tenir un impacte molt negatiu en la societat i pot conduir a situacions de discriminació i violència.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal