Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'ONU aprova una resolució 'insuficient': mentre la fam assola a les llars de Gaza en Nadal

      

Un grup de dones fa cua al costat d'un forn destruït pels bombardejos en el camp de refugiats de Nuseirat. Ashraf Amra / UNRWA España

El 23 de desembre de 2023, el Consell de Seguretat de les Nacions Unides va aprovar una resolució per a facilitar el “lliurament immediat i segur” d'ajuda humanitària a la Franja de Gaza. No obstant això, la resolució no exigia a Israel un alt al foc, la qual cosa va ser qualificat de “insuficient” per Hamàs i la comunitat internacional.

Mentrestant, l'exèrcit d'Israel continua amb el seu atac a Gaza. El mateix dia de l'aprovació de la resolució, les forces israelianes van matar a 18 palestins en un bombardeig en el camp de refugiats de Nuseirat. A més, van destruir una planta dessalinitzadora en Jabalia i la Mitja Lluna Roja va denunciar intensos bombardejos en Jan Yunis.

Segons UNICEF, més de mig milió de persones a Gaza es troben davant un risc alt de fam. L'organització ha mostrat especial preocupació pels 335.000 xiquets i xiquetes menors de cinc anys en la Franja de Gaza que corren un alt risc de desnutrició severa i mort evitable.

La situació a Gaza és cada vegada més crítica. La població s'enfronta a una massacre indiscriminada per part de l'exèrcit israelià, a un bloqueig que dificulta l'entrada d'ajuda humanitària i a una fam que amenaça amb causar una catàstrofe humanitària.

* La massacre de Gaza: L'atac israelià a Gaza ha causat la mort de més de 20.000 palestins, inclosos milers de xiquets. Es tracta d'una massacre indiscriminada que viola el dret internacional humanitari.

* El bloqueig de Gaza: El bloqueig israelià a Gaza impedeix l'entrada d'aliments, medicines i altres béns essencials. Això ha contribuït a la fam i la desnutrició que es viu en la Franja.

* La inacció de la comunitat internacional: La comunitat internacional ha sigut incapaç de posar fi a la massacre de Gaza. La resolució aprovada pel Consell de Seguretat de l'ONU és insuficient i no obliga a Israel a detindre els seus atacs.

 La situació a Gaza és cada vegada més crítica. La població s'enfronta a una massacre indiscriminada per part de l'exèrcit israelià, a un bloqueig que dificulta l'entrada d'ajuda humanitària i a una fam que amenaça amb causar una catàstrofe humanitària.

És urgent que la comunitat internacional prenga mesures per a posar fi a la massacre de Gaza i per a garantir l'entrada d'ajuda humanitària a la Franja.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal