Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Enrique Santiago reclama una reforma per forçar la dimissió del CGPJ 'caducat i sense autoritat'

  Enrique Santiago reclama una reforma per forçar la dimissió del CGPJ caducat  

El portaveu parlamentari d'Izquierda Unida i responsable de Sumar en matèria de Justícia, Enrique Santiago, ha reclamat una reforma de la llei per forçar la dimissió dels membres del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que tenen el seu mandat caducat.

Santiago ha assegurat que el CGPJ actual "no té autoritat ètica ni legal" per exercir les seves funcions i que, si el PP continua bloquejant la seva renovació, cal explorar una reforma que provoqui el seu cessament automàtic.

"A aquest pas, els tindrem més temps que a Franco", ha dit Santiago, en referència al fet que el CGPJ porta sense renovar-se més de cinc anys.

El portaveu de Sumar ha apostat per limitar les funcions del CGPJ a les estrictament constitucionals, com són els nomenaments de les altes instàncies judicials, el règim disciplinari, els ascensos de carrera judicial i la labor d'inspecció. Totes elles, a més, reduïdes al màxim si expira el seu mandat.

A més, Santiago ha reivindicat que es transfereixen competències no reflectides en el text constitucional, com són la formació, el règim econòmic o retributiu o la representació institucional, a altres organismes com el Ministeri de Justícia.

"No isc de l'espant" que els vocals del CGPJ estiguin qüestionant la "legalitat" de les comissions d'investigació del Congrés per detectar suposat 'lawfare'. Santiago ha dit que vol pensar que aquests vocals del CGPJ "ententen que en aquest país no hi ha ningú per sobre de la llei".

Santiago també ha criticat la "doble vara de mesurar" a l'hora d'amparar a jutges. Ha recordat que el CGPJ no va defensar el jutge José Ricardo de Prada quan va ser atacat pel ministre de l'Interior amb el PP, Jorge Fernández Díaz.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal