Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Centenars de persones marxen a València pels drets dels migrants




  Centenars de persones van marxar aquest diumenge pels carrers de València per reivindicar els drets de les persones migrants, que consideren "iguals de ciutadanes que les persones que neixen en aquesta terra".

La protesta, sota el lema 'Som vides que creuen fronteres' i coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Migrants, va arrancar des de l'avinguda Gran Via Germanies i va avançar pels carrers Castelló, Cadis i Font de Sant Lluís, fins a finalitzar a la porta del CIE de Zapadores.

La marxa, en la qual van participar prop de 50 associacions, es va aturar a la cantonada del carrer Cadis, on els portaveus de diferents organitzacions van denunciar que "les polítiques antimigratòries deterioren la vida dels migrants i, indirectament, la vida dels habitants".

En aquest context, van criticar el Pacte Migratori Europeu perquè és "un instrument per perpetuar la tercerització de fronteres, reduir els estàndards de protecció per als sol·licitants d'asil internacional i legitimar les devolucions 'express', fins i tot de menors d'edat, una pràctica totalment il·legal".

Els manifestants van portar cartells amb missatges com 'No al Pacte Europeu de Migració i Asil'; 'Ningú és il·legal en terra de colons' o 'Per dignitat i memòria, no a la Llei d'Estrangeria'. I van corejar consignes com "Cap ésser humà és il·legal", "Els drets humans no es negocien", "Palestina Lliure" o "Migrar és un dret".

La portaveu de l'associació Moviment Regularització Ja, Silvana Cabrera, va ressaltar, en declaracions als mitjans de comunicació, que l'objectiu de la manifestació és exigir "la regularització de les 500.000 persones que viuen en situació administrativa irregular a Espanya".

"No tenen accés a drets bàsics com són la salut, l'habitatge, el treball o obrir una compte bancària i, no només això, sinó que poden ser aturats per la policia i acabar en un Centre d'Internament d'Estrangers i, posteriorment, deportats", ha reivindicat Cabrera.

Per altra banda, ha indicat que la protesta es va declarar "en solidaritat total amb la comunitat de Palestina" i ha exigit "un alto el foc, que s'aturi el genocidi i es deixi de vendre armes".

El portaveu de la Comunitat Palestina a València, Adel Yousef, ha assenyalat que els palestins "s'han vist obligats a migrar" i que "hi ha gairebé dos milions de persones a la frontera d'Egipte que viuen en tendes de campanya amb fred, sense menjar i sense aigua". "Un desastre al qual se sumen els míssils que els cauen a sobre", ha afegit.

"Fa dos dies, vaig parlar per telèfon amb un familiar i em va dir que els nens porten dos dies menjant pebre vermell en pols perquè no tenen res més per menjar, una misèria que no té nom", ha denunciat, alhora que ha demanat, que se "s'ajudi a la gent perquè a cinc quilòmetres de casa seva, no poden menjar, beure ni tenen medicina ni hospitals".

En aquest sentit, Yousef ha reivindicat que "tothom pot viure junt", sense importar que "són musulmans o cristians" perquè "venim del món". "Sóc fill d'immigrant, ara sóc immigrant a Espanya i els meus fills han nascut aquí, i quan li preguntes a la meva filla, et dirà que és valenciana", ha conclòs.

La marxa de València és una mostra més del rebuig social a les polítiques migratòries actuals, que es consideren injustes i discriminatòries. Els manifestants reclamen una regularització de les persones en situació irregular, el tancament dels CIEs i la defensa

     


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal