Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El IBV desenvolupa tecnologies no invasives i sense contacte per a determinar l'estrès

El   Institut de Biomecànica de València (IBV)   treballa en el desenvolupament de tecnologies no invasives i sense contacte per a determinar l'estrès. Aquestes tecnologies podrien ser útils en diversos àmbits, com ara la salut, l'esport i l'educació.

  Els trastorns mentals són un problema de salut pública  

Els trastorns mentals, com l'ansietat o la depressió, són cada vegada més freqüents. La seva detecció i tractament són importants per a prevenir les complicacions i millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

  L'estrès és un factor de risc per a diversos trastorns mentals  

L'estrès és un factor de risc per a diversos trastorns mentals, com l'ansietat o la depressió. Per tant, la detecció i la monitorització de l'estrès són importants per a prevenir aquests trastorns.

  Les tecnologies no invasives i sense contacte ofereixen noves possibilitats  

Les tecnologies no invasives i sense contacte ofereixen noves possibilitats per a la detecció i la monitorització de l'estrès. Aquestes tecnologies no requereixen la col·locació d'electrodes o sensors a la pell, cosa que les fa més còmodes i fàcils d'utilitzar.

  El projecte SOLFIS  

El IBV està treballant en el projecte SOLFIS, finançat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i per la Unió Europea. Una de les línies de recerca del projecte SOLFIS se centra en el desenvolupament de tecnologies no invasives i sense contacte per a determinar l'estrès.

  Les proves realitzades pel IBV  

El IBV ha realitzat proves de laboratori amb subjectes a què s'ha induït estrès físic i emocional. En aquestes proves, s'han monitoritzat variables relacionades amb l'estrès, com ara el nivell de cortisol, l'electroencefalografia (EEG) i les escales subjectives. També s'han determinat paràmetres fisiològics relacionats amb la variabilitat del ritme cardíac, que és un indicador de l'activitat del sistema nerviós simpàtic i parasimpàtic.

  Els resultats de les proves  

Els resultats de les proves han demostrat que les tecnologies no invasives i sense contacte desenvolupades pel IBV són capaços de determinar l'estrès amb una alta precisió. Aquestes tecnologies poden ser utilitzades en distàncies de fins a 2 metres del subjecte i fins i tot en condicions nocturnes.

  Aplicacions de les tecnologies desenvolupades pel IBV  

Les tecnologies desenvolupades pel IBV podrien ser utilitzades en diversos àmbits, com ara:

*   La salut:   per a la detecció i la monitorització de trastorns mentals, com l'ansietat o la depressió.

*   L'esport:   per a la monitorització de l'estrès en esportistes i per a la prevenció de lesions.

*   L'educació:   per a la monitorització de l'estrès en nens i adolescents.

Les tecnologies no invasives i sense contacte desenvolupades pel IBV representen un avanç important en el camp de la detecció i la monitorització de l'estrès. Aquestes tecnologies podrien ser utilitzades per a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen trastorns mentals, esportistes o nens i adolescents.

  La variabilitat del ritme cardíac (VFC)   és una mesura de la variabilitat de l'interval entre batecs cardíacs. La VFC és un indicador de l'activitat del sistema nerviós simpàtic i parasimpàtic.

L'estrès augmenta l'activitat del sistema nerviós simpàtic, cosa que provoca una disminució de la VFC. Per tant, la VFC pot ser utilitzada per a determinar l'estrès.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal