Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Alemanya, del motor econòmic europeu a la recessió

    


  L'austeritat pressupostària, dogma intocable durant dècades, obliga el govern alemany a fer retallades que poden abocar el país a la recessió.  

  El govern alemany, una coalició de tres partits, ha aprovat retallades pressupostàries de 17.000 milions d'euros per a l'any 2024. Aquestes retallades, imposades pel ministre de Finances, Christian Lindner, del partit liberal FDP, són una conseqüència del dogma de l'austeritat pressupostària, que Alemanya va incorporar a la seva constitució durant la crisi financera del 2008.  

  Aquest dogma, que limita el dèficit públic a un 0,35% del PIB, ha estat criticat per molts economistes, que consideren que és perjudicial per a la recuperació econòmica. Les retallades aprovades pel govern alemany afecten a diversos sectors, com ara la modernització dels ferrocarrils, els subsidis a la compra de cotxes elèctrics i les empreses d'energia solar.  

  Les retallades pressupostàries arriben en un moment en què l'economia alemanya està en un moment delicat. El país ha experimentat una recessió tècnica en els últims mesos, i el Banc Central Europeu ha advertit que la recessió pot ser més profunda si no es prenen mesures per estimular l'economia. 

  La decisió del govern alemany ha provocat crítiques des de diversos sectors. Els partits de l'oposició, tant de dreta com d'esquerra, han acusat el govern de posar en perill la recuperació econòmica del país. Els sindicats també han criticat les retallades, que consideren que afectaran negativament a la classe treballadora.  

  La decisió del govern alemany també pot tenir un impacte negatiu a la resta de la zona euro. Alemanya és el motor econòmic de la zona euro, i les seves retallades poden provocar una desacceleració de la recuperació econòmica del conjunt de la zona.  

  El dogma de l'austeritat pressupostària, que va ser imposat per Alemanya a la resta de la zona euro durant la crisi financera, ha estat criticat per molts economistes, que consideren que és perjudicial per a la recuperació econòmica. La decisió del govern alemany de fer retallades pressupostàries pot abocar el país a la recessió, i també pot tenir un impacte negatiu a la resta de la zona euro.  


* L'austeritat pressupostària, dogma intocable durant dècades a Alemanya, ha obligat el govern a fer retallades pressupostàries de 17.000 milions d'euros per a l'any 2024.

* Aquestes retallades afecten a diversos sectors, com ara la modernització dels ferrocarrils, els subsidis a la compra de cotxes elèctrics i les empreses d'energia solar.

* Les retallades arriben en un moment en què l'economia alemanya està en un moment delicat, amb risc de recessió.

* La decisió del govern alemany ha provocat crítiques des de diversos sectors, tant a Alemanya com a la resta de la zona euro.

  Les conseqüències de les retallades pressupostàries a Alemanya són imprevisibles, però poden ser molt negatives. Les retallades poden abocar el país a la recessió, i també poden tenir un impacte negatiu a la resta de la zona euro.  

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal