Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'Nosaltres a l’endemà', el documental del mes de desembre a Acció Documental a Llíria l'1 de desembre

"Nosaltres l'endemà": El Documental que retrata la Resiliència de Cinc Adolescents en Temps de Guerra

El documental "Nosaltres l'endemà" d'Alisa Kovalenko, seleccionat com a documental del mes de desembre de 2023 dins del cicle Acció Documental +, organitzat per ACPV i ACICOM, ens transporta a la realitat de cinc adolescents atrapats en la regió del Donbàs, a Ucraïna, mentre intenten escapar dels bombardejos de Putin.

Tot i la crueltat de la situació de guerra, els protagonistes del documental mantenen una actitud resilient, somiant amb un futur més enllà de la violència i la destrucció que els envolta. Amb la il·lusió i l'esperança com a guia, aquests joves es veuen a ells mateixos com a artistes, fotògrafs, actors, i fins i tot com el proper Elon Musk.

El soroll constant de les bombes i els tirotejos no els atura en la seua determinació de viure el seu moment de transició cap a la maduresa. A pesar del context advers, decideixen reprendre el seu projecte de viatge al Nepal que la guerra va truncar en els seus inicis. Somien no només en escapar de la guerra, sinó també en allunyar-se de la monotonia del seu petit poble.

En un gir inesperat, una oportunitat real de viatjar es presenta a les seues vides. Aquesta possibilitat de fugir no només representa una escapada física de la guerra, sinó també una evasió de la monotonia quotidiana.

La directora del documental, Alisa Kovalenko, aporta una perspectiva única, ja que ella mateixa va viure la invasió russa d'Ucraïna el 2022. Després de quatre mesos lluitant a les trinxeres, va tornar per acabar el seu treball, utilitzant imatges filmades durant el temps de combat per crear una obra que capta la resiliència humana en circumstàncies extremes.

Programació de Projeccions:
- LLÍRIA: Casal de Llíria. Avinguda dels Furs, 17, Llíria. Dia: 1, Hora: 19.00 h.
- ONTINYENT: Cine-Club Utiye. Centre Comercial el Teler. Pintor Segrelles, 1. Ontinyent. Dia: 2, Hora: 20.00 h.
- VALÈNCIA: Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12, València. Dia: 13, Hora: 18.00 h.
- PEDREGUER: Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Carrer València, 12, Pedreguer, Alacant. Dia: 14, Hora: 19.30 h.
- LA VALL D’UIXÓ: Saló de la biblioteca municipal. Plaça del Mercat, 2. Dia: 14, Hora: 18.00 h.
- CASTELLÓ DE LA PLANA: Sala Aula Magna Joan Francesc Mira (HA1012CC) de la Facultat de Ciències Humanes i Socials. Dia: 19, Hora: 19.00 h.

#NosaltresAlEndemà #Documental #Resiliència #CulturaAudiovisual
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal