Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar interposa una querella per prevaricació contra nou vocals i el president del CGPJ per la declaració sobre l'amnistia

 

     


"El grup parlamentari de Sumar presenta una querella al Tribunal Suprem per prevaricació contra membres del CGPJ. 

Sumar presenta aquest divendres una querella criminal davant la Sala de lo Penal del Tribunal Suprem per prevaricació administrativa contra nou vocals del Consejo General del Poder Judicial (CGPJ) que van impulsar i subscriure una declaració institucional en contra de l'amnistia. A més, la querella també es dirigeix contra el president suplent del CGPJ, Vicente Guilarte, per convocar el ple on es va aprovar aquesta declaració, el passat 6 de novembre.

Els vocals querellats, tots ells proposats pel PP, són Wenceslao Olea, Carmen Llombart, José Antonio Ballesteros, Gerardo Martínez Tristán, Juan Manuel Fernández Martínez, Juan Martínez Moya, José María Macías, Nuria Díaz Abad i María Ángeles Carmona.

La querella de Sumar acusa els vocals conservadors de vulnerar el principi de separació de poders en posicionar-se en contra d'una iniciativa legislativa i pretén que siguin considerats responsables d'un delicte de prevaricació administrativa.

La declaració del CGPJ va ser impulsada per vuit vocals conservadors que van demanar al president suplent la convocatòria d'un ple extraordinari per debatre i votar el document que ells mateixos havien preparat. Aquest document criticava la llei d'amnistia i al president del Govern, investit finalment el 16 de novembre.

La querella argumenta que aquesta declaració, aprovada amb nou vots a favor i cinc en contra, intenta influir en l'opinió pública, en l'activitat judicial i interfereix en el desenvolupament d'un procés polític legítim.

La querella de Sumar demana al Suprem que prengui declaració a les persones querellades com a responsables d'un delicte de prevaricació administrativa. En aquest sentit, la querella destaca que la resolució del CGPJ busca desacreditar la llei d'amnistia i al president del Govern, incloent afirmacions greus alienes a la seva naturalesa jurídica.

Els vocals progressistes del CGPJ van qualificar el ple de "indecent i il·legal", i la querella subratlla que el president suplent va convocar el ple per abordar la llei d'amnistia que encara no es coneixia.

L'acord del CGPJ estava dirigit contra aquesta llei de la qual no es tenia informació, i la querella assenyala que l'aprovació va desqualificar i imputar greus comportaments al president del Govern en funcions, tot convertint l'acord en una acció de crítica política partidista que desbordava la naturalesa del CGPJ com a òrgan administratiu.

La querella també recull els arguments dels vocals progressistes, que van votar en contra de la declaració, destacant que aquest tipus de declaracions poden confondre la ciutadania sobre la opinió dels jutges respecte al contingut d'una norma que encara no existeix.

En resum, la querella de Sumar destaca la il·legalitat i irresponsabilitat dels vocals conservadors del CGPJ en emetre una declaració que, segons argumenta, excedeix les seves competències i interferix en assumptes polítics que no són de la seva competència.

#Sumar #CGPJ #Prevaricació #Amnistia #SeparaciódePoders #DeclaracióInstitucional

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal