Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Connectant Comunitats: L'Ajuntament de Riba-roja acosta els Serveis Socials

  

Descobreix tots els serveis socials que ofereix l'Ajuntament de Riba-roja a través de la nova campanya d'Acció Social i Polítiques Inclusives. Un catàleg informatiu arriba directament a les teues mans, destacant serveis clau per millorar el benestar i la connexió entre la comunitat i els serveis socials. Informa't sobre les diferents àrees d'assistència i com pots accedir als recursos necessaris per a millorar la teua qualitat de vida.

L'Ajuntament de Riba-roja, mitjançant la regidoria d'Acció Social i Polítiques Inclusives, ha iniciat una destacada campanya amb l'objectiu de fer arribar els serveis socials a les urbanitzacions del municipi. Aquesta iniciativa té com a propòsit reforçar els llaços entre els serveis socials i la comunitat, assegurant que tots els ciutadans tinguen accés als recursos necessaris per a millorar el seu benestar.

El cor de la campanya és un catàleg informatiu que arriba directament a les bústies dels veïns i veïnes de Riba-roja. Aquest catàleg ofereix una visió detallada dels serveis socials proporcionats per l'Ajuntament, amb un enfocament clar en diversos àmbits clau.

En primer lloc, destaquem els serveis d'atenció primària de caràcter bàsic, que són fonamentals per a cobrir les necessitats immediates dels ciutadans. Així mateix, s'incorporen serveis d'acolliment i atenció davant situacions de necessitat social, amb l'objectiu de garantir la seguretat i el benestar de tots els habitants de Riba-roja.

El catàleg també posa èmfasi en la promoció de l'autonomia personal i la inclusió social. Es destaquen les accions de prevenció i intervenció amb les famílies, així com les activitats d'acció comunitària que busquen cohesionar la societat local.

Una part essencial del catàleg és l'assessorament jurídic que es proporciona, donant suport als ciutadans en qüestions legals rellevants. S'inclouen, a més, dues unitats especialitzades: la Unitat d'igualtat i la de suport a víctimes de violència de gènere, reconeixent la importància d'abordar aquestes qüestions delicades amb professionalisme i empatia.

A banda dels serveis generalistes, es destaquen serveis específics que aborden qüestions més concretes. Així, es posa especial èmfasi en els Serveis d'atenció a persones amb problemes crònics de salut mental, els Serveis d'infància i adolescència, i la Unitat de prevenció comunitària en conductes addictives (UPCCA). Aquesta diversitat de serveis reflecteix la dedicació de l'Ajuntament per satisfer les diferents necessitats de la seua comunitat.

Per millorar encara més l'accessibilitat als serveis, els dimecres d'octubre, novembre i desembre, el personal de l'àrea de Serveis Socials es trasllada als diferents centres socials de les urbanitzacions. Aquest servei rotatiu d'atenció presencial permet als ciutadans informar-se sobre prestacions, ajudes a domicili, teleassistència, discapacitats i tots els recursos socials municipals.

"Contràriament a la percepció comuna, els serveis socials no es limiten a simples ajudes econòmiques, sinó que abasten una varietat de serveis dissenyats per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Per a nosaltres, és essencial que els nostres veïns i veïnes coneguen en què àmbits podem ajudar-los", destaca David Barbancho, regidor de l'àrea d'Acció Social i Polítiques Inclusives.

#ServeisSocialsRibaRoja #ComunitatConnectada #BenestarCiutadà

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal