Mares reclamen al Govern un permís 'digne' i 'exclusiu' per a la lactància materna d'un mínim de sis mesos Mares reclamen al Govern un permís 'digne' i 'exclusiu' per a la lactància materna d'un mínim de sis mesos
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mares reclamen al Govern un permís 'digne' i 'exclusiu' per a la lactància materna d'un mínim de sis mesos

CELEBREN ALS JARDINS DE VIVERS LA FESTA DE LA LACTÀNCIA PER A RECLAMAR "FLEXIBILITAT", "CUIDAT" I "SENSIBILITAT" EN L'ENTORN LABORAL

 Els jardins de Vivers de València va acollir ahir diumenge una nova edició de la Festa de la Lactància, organitzada per Amamanta - grup de suport a la lactància materna - per a reclamar al Govern que aprovi un permís "digne" per a la lactància materna "exclusiva" que contemple, "com a mínim", els sis mesos recomanats per l'OMS.

Desenes de participants s'han reunit, en el marc de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, que enguany se celebra sota el lema 'Facilitar la lactància materna: marcant la diferència per a les mares i pares que treballen', per a reivindicar "permisos flexibles" per a la lactància materna en els àmbits laborals.

La Festa de la Lactància ha comptat amb 'stands' informatius d'associacions i institucions com Iniciativa per a la Humanització del Naixement i la Lactància (IHAN), l'Institut d'Investigació Sanitària de La Fe, el Banc de Llet Materna de la Comunitat Valenciana, El Part és Nostre, Petra maternitats feministes, Associació Espanyola Contra el Càncer, La Comissió de Humanització del Naixement i Lactància del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent i Mamare grup de suport a la lactància materna de Castelló.

En un ambient festiu, aquest "gran encontre de mares" ha programat diverses activitats, com un taller de lactància, un pintabarrigues per a embarassades, ball de porteo amb nadons i activitats per al públic infantil - pintacares, taller de xapes o dibuix -, entre les quals ha tingut lloc un conta-contes a càrrec de l'editora i autora de contes infantils Julia Pérez. A les 12.00 hores, les assistents han participat, un any més, en la 'tetada' col·lectiva.

La presidenta d'Amamanta i assessora de lactància, Ester Coronado, ha ressaltat,  que la Setmana Mundial de la Lactància Materna és una campanya que s'organitza a nivell mundial "per a reivindicar els drets de la lactància materna per a les criatures i per a les seues mares i famílies".

Coronado ha celebrat que "poc a poc, any a any, se van recuperant les taxes de lactància materna" i, en aquest sentit, ha reivindicat "el treball dels professionals que se van formant i dels grups de suport a la lactància materna", així com de les mares --"cada vegada més"-- que s'uneixen a la "gran festa de la lactància" per a "reivindicar els seus drets".

Preguntada pels beneficis de la lactància materna, la presidenta d'Amamanta ha assegurat que és "el normal i el natural per a l'espècie humana i per als mamífers". "És la eina que s'ha desenvolupat durant milions d'anys d'evolució perquè un ésser humà que arriba al món es desenvolupe amb la salut òptima", ha sostingut.

BENEFICIS "A CURT I MITJÀ TERMINI"

Coronado ha subratllat els beneficis "a curt i mitjà termini" tant per als nadons com per a les mares: "Beneficis fisiològics, però també per a la seua salut mental que ajuden a la mare a que puga establir millor eixe vincle amb la seua criatura".

D'altra banda, ha exigit al Govern central que "llegisle amb un permís digne per a la lactància materna exclusiva que, com a mínim minimitjà, arribe a contemplar els sis mesos que recomanen les associacions científiques mundials i l'OMS".

Coronado ha destacat la importància que en els entorns laborals "se tinga cura i protecció" de les mares a través de "permisos flexibles o sales on extrèure's la llet i conservar-la". Pel que fa això, ha apostat per abordar la lactància amb "sensibilitat" en l'àmbit del treball per a "recollir les necessitats de les mares lactants quan es reincorporen" als seus llocs després de les baixes per maternitat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal