Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La periodista María Iranzo fa justícia a 'El Papus' amb un llibre que refà la història de la Transició

Agencies/: La periodista María Iranzo fa justícia a 'El Papus' amb un llibre que reescriu la història de la Transició. El treball es publica just 50 anys després de sortir a la venda el setmanari: "El periodisme espanyol li devia un reconeixement". Llançat per la investigadora i periodista valenciana, aquest llibre estudia de manera exhaustiva la publicació satírica i reconstrueix la història de la Transició espanyola. 'El Papus (1973-1987). Contrapoder informatiu en la Transició Espanyola' és editat per la col·lecció Aldea Global (Universitat de València, Universitat Jaume I, Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra).

Durant aquest llibre, la periodista repassa els 14 anys de història del setmanari, que va aconseguir el tiratge més alt entre octubre de 1975 i juliol de 1976. La revista s'atrevia amb la sàtira política, criticava la dictadura, el sistema empresarial i, sobretot, la moral catòlica. Malgrat això, mostrava algunes contradiccions en el tractament de les dones. A més, 'El Papus' es va destacar per la seua innovació en el pes del gràfics i va contractar a persones amb un detallisme propi del còmic nord-americà.

María Iranzo ha subratllat la importància de conèixer aquesta revista, ja que va ser clau en la història del periodisme i en la comprensió de la Transició espanyola des d'un altre punt de vista. 'El Papus' va desvetlar el pacte de silenci que va existir en aquell moment, quan estaven tots venuts, oferint una visió crítica de la Transició. Així, aquest llibre és una oportunitat per a totes aquelles persones interessades a conèixer la Transició espanyola des d'una perspectiva diferent.

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon