Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Salva Torrent reelegit alcalde de l'Eliana per al 2023-2027

Salva Torrent, del Partit Socialista, tornarà a ser l'alcalde del municipi de l'Eliana durant la legislatura 2023-2027 després de ser escollit en el ple d'investidura. Aquesta elecció, sense sorpreses i en què no calia el vot de cap altre partit, era previsible a causa dels resultats de les eleccions. Encara que Salva Torrent no té majoria absoluta, tampoc l'oposició la té, a no ser que COMPROMIS per L'Eliana optara per votar amb la dreta (PP i VOX), cosa que no era possible.

El resultat de les eleccions del 28M va donar al PSOE 8 regidors i 4.553 vots, mentre que el PP va obtenir 7 regidors i VOX 1, cap dels dos partits aconsegueix els vots obtinguts pel PSOE. D'altra banda, la coalició SUMAR per L'Eliana, que segons la regidora que la encapçalava torna a dir-se COMPROMIS, només va aconseguir una regidoria i 645 vots, no necessitava votar a Salva Torrent per investir-lo, però sí abstenir-se o votar-se a si mateixa. Finalment, el seu vot ha estat en favor de Salva Torrent, per tant, la investidura s'ha realitzat amb 9 vots, perquè encara que els vots són secrets la mateixa regidora ho havia anunciat.

A partir d'ara, dependrà dels contactes i les negociacions que es puguen dur a terme si la regidora Isabel Montaner s'incorpora al govern o simplement es manté a l'oposició votant segons la seua apreciació les diferents propostes

Salva Torrente amb la vara de comandament


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

1 comentari :

  1. No pertenezco a ninguno de los dos partidos de la coalición Sumar-L'Eliana, pero me involucré activamente en la campaña porque me parecía estupendo la suma de organizaciones políticas cercanas de la izquierda. Es decir, aposté por un movimiento que debería ir más allá de las elecciones. Y así lo hablé con las personas que formaban parte de la candidatura.
    Sin embargo, la Sra. Montaner, al parecer, cambió de opinión una vez que fue elegida. Nunca nos convocó a una reunión para hablar de prioridades y pactos. Yo mismo me ofrecí a elaborar un documento con las propuestas del psoe y las nuestras para que pudiéramos trabajar. Se lo envié y su silencio fue la respuesta. Pidió calma y tranquilidad y salió del chat del grupo de la campaña. El mismo día de la constitución del Pleno del Ayuntamiento, sacó una nota en la que se desvinculaba de la coalición e intervino en el pleno como Compromis, cuando esta formación política no se había presentado en las elecciones. Así lo recogió inicialmente la web del ayuntamiento pero lo corrigió a mi instancia ya que la credencial emitida por la JEZ indica claramente en que candidatura fue elegida. Para mi, lo de esta señora, más allá del engaño al que hemos sido inducidos, es un claro gesto de transfugismo. Transfugismo que le conviene ejercer para no dar explicaciones y buscar un acomodo personal en el nuevo gobierno del consistorio a cambio de asegurar una mayor tranquilidad al psoe. Espero que Compromis desautorice esta actitud y que, como nosotros, le pida su inmediata dimisión.
    Por otra parte, también he advertido al Alcalde que sería deseable que aplique el pacto anti transfuguismo adoptado por los partidos a nivel nacional.
    PD Cuando lideras una candidatura que obtiene la mitad (645) de votos que tu mismo partido a nivel regional (1238) es que hay un problema.

    ResponElimina

Mastodon NotaLegal