Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat i la UPV desenvolupen un prototip de vivenda per atendre emergències habitacionals

Es tracta d'un model circular de 30 m², muntat a escala real amb entramat de fusta per alumnes de la Càtedra Fustam

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica impulsa el projecte del disseny i muntatge d'un prototip d'habitatge circular, a través de la Càtedra Fustam.

Es tracta d'un prototip per a emergències residencials que ha sigut construït a "escala real" per alumnat de l'Escola Superior d'Arquitectura i de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de l'Edificació Universitat Politècnica de València (UPV).


En concret, aquest model d'habitatge es planteja com una construcció d'estructura d'entramat de fusta amb espais oberts i tancats, dirigit a persones afectades per catàstrofes de diversa índole i que puga ser autoconstruïda i reproduïble, de manera "ràpida, segura i fàcilment montable i desmuntable", segons ha informat la Generalitat en un comunicat.


Per això, el muntatge del prototip s'ha pilotat en un espai obert al campus universitari de la UPV per a després procedir al seu desmuntatge i posterior ubicació a la ciutat d'Alacant, on es quedarà finalment instal·lat.


Un dels objectius del projecte és situar la fusta com un dels materials que lideren la transició ecològica i sostenible per les seues qualitats naturals, el seu procés de producció i la seua contribució a la reducció de carboni en el planeta i la lluita contra la crisi climàtica.


A més de desenvolupar el projecte, un altre dels propòsits del taller impartit en la Càtedra Fustam ha sigut "informar i fer reflexionar a la comunitat universitària sobre els impactes mediambientals del sector de la construcció i el paper transcendental dels processos circulars i dels materials naturals (amb reduïda petjada de carboni i renovables) en el camí cap a la descarbonització en el sector de la construcció".


La directora de la Càtedra Fustam, Begoña Serrano, ha manifestat que aquest tipus de metodologies d'ensenyament 'Design and Build' en l'arquitectura "són interessants perquè l'alumnat adquireix un paper actiu fora de l'aula i pot materialitzar el disseny arquitectònic construint-lo a escala real".


FOMENT DE LA CREATIVITAT


També ha destacat que, a més, "pretenem fomentar el pensament crític, la creativitat, la resolució de problemes i el desenvolupament de projectes col·laboratius, així com habilitats essencials per a la pràctica professional en el camp de l'arquitectura".


Per part seua, el director de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, ha assenyalat que des de les administracions "hem de liderar i pilotar els processos de transformació en el sector de la construcció cap a una arquitectura més respectuosa amb el medi ambient". I ha assegurat que la formació en la utilització de la fusta en construccions circulars "es postula com la base per a orientar l'arquitectura cap a un nou model en el sector de la construcció".


El model d'habitatge circular realitzat en el taller 'Design & Build' podrà ser visitat fins a la primera setmana de maig a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria d'Edificació de la UPV.

Posteriorment, a partir del 8 de maig, i gràcies a l'entitat ASSERCIONS i a la Universitat d'Alacant, el prototip es traslladarà de manera definitiva i quedarà situat en el Barri Cementeri d'Alacant.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon