Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell aprovarà ajudes de fins el 600€ a famílies amb rendes menors de 33.600 enfront de la pujada de les hipoteques

   Puig proposarà un acord públic-privat per a accelerar plans de construcció i rehabilitació de vivendes

   divendres ajudes d'entre 300 i 600 euros per a fer front als increments de les hipoteques, de les quals preveu que es beneficien fins el 30.000 famílies amb rendes inferiors a 33.600 euros que dediquen més de la mitat del seu sou al pagament d'aquests préstecs de vivenda.

   Així ho ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una entrevista amb Europa Press, en la qual ha assenyalat que la mesura busca ajudar aquelles famílies, sobretot joves també, a les quals els han atrapat aquestes conseqüències de la crisi energètica que finalment ha generat una inflació i, al seu torn, una pujada de tipus d'interés".

   Per tant, "del que es tracta és que aquelles hipoteques que han pujat més enllà del suportable, almenys en les rendes de fins el 33.600 euros, puguen acollir-se a aquesta ajuda". El termini per a sol·licitar aquestes ajudes, després de la seua aprovació demà, donarà començament la setmana vinent, ha explicat el president i candidat socialista a la reelecció al capdavant de la Generalitat.

   En concret, l'ajuda va dirigida a els qui se'ls ha revisat la hipoteca des de l'1 d'abril amb uns interessos superiors al 30 per cent. Rebran ajudes de fins el 300 euros les rendes inferiors a 33.600 euros que dediquen el 50% del sou a la hipoteca i de fins el 600 euros aquelles rendes menors de 25.200 euros que dediquen el 40% dels ingressos a aquest préstec.

   Puig ha subratllat que en matèria de vivenda "sempre es fa menys del que caldria fer perquè hi ha moltes necessitats". "Cal abordar totes les qüestions amb el màxim rigor possible", ha agregat el president.

ACCELERACIÓ DELS PLANS

   En aquesta línia, el cap de l'executiu valencià ha assenyalat que, en cas de revalidar el seu càrrec, una de les seues primeres mesures serà asseure's amb els operadors públics i privats per a "dissenyar una acceleració dels plans ja en marxa i per a generar nous". Segons ha considerat, ara és "el moment" donada la consciència generalitzada sobre aquesta matèria. "Hem d'aprofitar també aquestes sinergies que se'n van a produir", ha agregat.

   D'altra banda, ha subratllat que van a desenvolupar la Llei de la Vivenda "tenint en compte el suport que anem a fer a aquells xiquets propietaris que van a tindre seguretat" i se'n va a generar tota una "xarxa de seguretat per a les persones" que lloguen. Al seu juí és "evident" que s'han de "contindre" els preus, perquè són "abusius" i "no poden continuar estant en eixos termes".

   Per a Puig, en aquests moments estan en exercint un "diagnòstic". "Jo mai diré que tot està bé, és obvi que no ho està. Està millor, però hi ha moltes coses que millorar i en l'àmbit de la vivenda hem de fer eixe gran acord entre el sector públic i el privat i, per descomptat, desenvolupar una llei que, per primera vegada a Espanya, està aprovada. Ací sí que hi ha una limitació de lloguers que nosaltres en eixes zones tensionadas anem a aplicar", ha agregat.

   El president ha destacat diverses mesures que ha engegat la Generalitat, com "comprar més vivendes a la Sareb" i ha indicat que van a buscar "una fórmula per a aconseguir un avanç substancial en les polítiques de vivenda que afecten a la de protecció oficial i al lloguer" i ha insistit en la seua proposta de "adquisició de vivendes per a joves". "Cal buscar les mesures diferents per a atendre a les diferents maneres de poder viure", ha agregat.

   També ha subratllat la posada a la disposició de més de 16.000 vivendes, i una línia de l'IVF perquè els jóvens puguen tindre accés, "nosaltres avalant-los amb el Banc de la Generalitat". Igualment, ha remarcat l'engegada de la Llei de Funció Social de la Vivenda, que va anar "de les primeres" que va engegar el Botànic.

COMPRES D'ESTRANGERS

   D'altra banda, Puig ha rebutjat limitar la compra de vivendes a estrangers, com va proposar en el seu moment Compromís, ja que ha assenyalat que "no es pot anar en contra del que significa en aquests moments una part de l'economia que està associada directament a la promoció de vivendes turístiques". "Això és una realitat que no ha de ser contradictòria amb tots els plans a favor de la vivenda", ha afegit.

   "No es pot limitar l'accés a la vivenda de persones d'altres països, d'altres coses dins de l'àmbit de la Unió Europea. Però jo crec que més que mesures coercitives en aquest àmbit, cal fer més mesures proactives en general, que és el que jo estic plantejant des de la perspectiva d'eixe gran acord públic-privat per a accelerar tots els processos de construcció en uns casos, de rehabilitació en uns altres i de vivendes ja concebudes per a això", ha manifestat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon