Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pilar Lima encapçala la llista d'Unides Podem-EU per a l'Ajuntamen de València amb Manyes (EUPV) en segon lloc

     

    





   Aspiren a ser decisives per a reeditar un govern d'esquerres i un "mur de contenció perquè no torne l'hereva de Rita Barberà"

   Podem i EUPV han tancat la llista unitària amb la qual confluiran a les eleccions municipals a València, que està encapçalada per Pilar Lima (Podem) i amb Lara Manyes (EUPV) en segona posició i Chelo Poveda (Podem) en tercer lloc.

   La candidatura, amb el mateix nom que la confluència autonòmica --Unides Podem-Esquerra Unida--, s'ha presentat hui dimecres en una roda de premsa enfront de les Torres de Serrans per a donar a conéixer la llista.

   En l'acte han participat Lara Manyes, la coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, i el secretari d'Organització de Podem, Carles Fons. Es tracta de la llista amb la qual les dos formacions, actualment sense representació al consistori valencià, pretenen tornar al consistori de la capital del Túria.

   D'aquesta manera, els primers llocs de la llista d'Unides Podem - Esquerra Unida els ocupen en primer lloc la coordinadora de Podem, Pilar Lima, seguida de Lara Manyes, que és sindicalista i militant de diferents moviments socials de la ciutat, i en tercer lloc Chelo Poveda, portaveu de Podem a la ciutat. Finalment, Pau Díaz, que va ser la persona triada per EUPV com a cap de llista a l'Ajuntament, encara que amb previsió ja d'arribar a un pacte, anirà en un lloc més baix en la llista per decisió personal.

   Unides Podem-EU aspira a ser "decisiva" a l'Ajuntament de la capital del Turia i un "mur de contenció perquè no torne la dreta i l'hereva de Rita Barberà, que és María José Catalá", ha explicat Lima, que assegura que aquesta candidatura és "la garantia" per a reeditar un govern d'esquerres. "Estem ací perquè som necessàries i decisives per a impedir que tornen les polítiques de la dreta" i "podem garantir la governabilitat", ha assegurat.

   Lima, que espera "una mobilització de veïns i veïnes tremenda", ha detallat que vivenda i urbanisme seran dos punts clau per al seu projecte i, enfront d'un govern municipal "que no ha fet res en vivenda en aquests últims quatre anys", Unides Podem-EU vol "traslladar" a l'Ajuntament de València les polítiques de vivenda de "avantguarda" que ha implementat el vicepresident segon de la Generalitat i conseller de Vivenda, Héctor Illueca.

   De la mateixa manera, la candidatura vol "obrir el meló de la remunicipalització" i treballar per una ciutat "habitable" i sostenible, amb el focus posat a l'atenció a les persones majors, els drets socials que "pareix que s'han quedat una mica apartats", i enfortir els centres de dia i el servici d'ajuda a domicili, perquè "que no estiga a les mans d'una empresa de Florentino Pérez, per exemple", ha comentat.

   Per la seua banda, Lara Manyes ha incidit en la importància de posar els barris al centre i que els servicis públics siguen de proximitat, per a aconseguir "ciutats de 15 minuts". D'eixa manera, ha subratllat la necessitat de reforçar la implicació ciutadana des dels barris i "acostar tots els servicis públics".

   Així mateix, ha reconegut que tancar la confluència "ha costat perquè les negociacions sempre són llargues però ha sigut molt positiu poder arribar a aquest punt" però s'ha mostrat convençuda que concórrer unides és "la manera de poder fomentar les polítiques d'esquerres" i "transformadores" que a voltes "costen d'arribar".

   En eixe sentit, ha indicat que els dos partits tenen programes similars i "molts punts en comú", a més "d'una manera de veure la política molt propera".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal