Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja signarà un conveni amb FGV per a la instal·lació de lavabos públics en l'estació de metro

  

L'estació de la línia 9 de Metrovalencia del nucli urbà disposarà de lavabos públics, gràcies al conveni que en breu subscriurà l'Ajuntament de Riba-roja de Túria amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. Aquest document validarà la cessió de terrenys propietat de la GVA i facultarà al consistori perquè instal·le banys químics, del manteniment i la neteja dels quals es farà càrrec.

Aquest ha sigut un dels punts tractats en la reunió mantinguda aquest matí entre l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el regidor de Mobilitat, Rafa Gómez amb la gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Anaïs Menguzzato i la subdirectora adjunta d'Infraestructures d'FGV, Esther Carbonell.

Menguzzato ha informat oficialment de l'inici de les obres per a la futura ampliació de freqüències en tota la xarxa de Metrovalencia i que afectarà la línia 2 del Clot de Navarrete. Aquestes obres, que es realitzaran de manera paral·lela en diversos punts del traçat a fi de reduir els terminis d'execució, permetrà passar dels 30 minuts actuals a 24 com a freqüència de pas als 12 minuts per al baixador d'El Clot de la Línia 2. L'inici de les obres de duplicitat de via en Font del Pitxer ha sigut la primera de les mesures previstes, que juntament amb l'encreuament previst en La Vallesa, possibilitaran la reducció de temps.

Recentment, la Conselleria va anunciar també que invertirà 1,6 milions d'euros en l'aparcament dissuasiu que se situarà al costat de l'estació d'El Clot i que oferirà als ciutadans i ciutadanes de les zones residencials de Riba-roja de Túria, l'Eliana i San Antonio de Benagéber una alternativa a l'ús del cotxe privat. Aquesta actuació està en fase final de la redacció del projecte de construcció.

El disseny de l'aparcament s'ha dividit en dues zones, una a cada costat de les vies, per a crear aparcaments de xicoteta dimensió integrats en l'entorn residencial i de l'estació. A més, es millorarà l'entorn actual de l'estació en tots dos costats de la via i s'habilitarà un entorn segur i accessible que facilite l'intercanvi modal i foment del transport públic.

En el transcurs de la reunió, l'alcalde ha sol·licitat també a FVG que estudie i valore la instal·lació d'una pantalla acústica a la urbanització de València La Vella, concretament als habitatges annexos a la via del metro que recauen al carrer Melissa. Es tracta d'una petició dels veïns i veïnes d'aquest carrer i que busca minimitzar el soroll del pas dels combois. Les responsables d'FGV s'han compromés a estudiar tècnicament la proposta i oferir una resposta al consistori.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha valorat positivament 'l'esforç que des de la Generalitat Valenciana s'està realitzant per a fomentar l'ús del transport públic, tant amb la reducció del cost dels bitllets i la gratuïtat per als joves, com amb les actuacions per a reduir la freqüència de pas'. Raga ha recordat que aquestes accions se sumen a la política de mobilitat sostenible que du a terme l'Ajuntament, 'l'any passat prop de 260.000 usuaris i usuàries van utilitzar les línies municipals gratuïtes de ConectaMetro i arRibabús i tot indica que en 2023 aquestes xifres s'incrementaran notablement'.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon