Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Garijo (EUPV) demana a Díaz ia Podem que rebaixin el 'soroll': 'Hem d'estar tots a Sumar i espero que sigui així'

 


Aposta per seguir com a consellera

La 'número dos de la llista' de Unides Podem-Esquerra Unida a les eleccions autonòmiques per València, Rosa Pérez Garijo, creu que tant Yolanda Díaz com la direcció de Podemos han d'evitar el "soroll innecessari" sobre la integració del partit 'morat' a Sumar, encara que confia que "tots i totes" estaran en la plataforma que impulsa la vicepresidenta per a les eleccions generals.

"Jo soc de les quals pensa que hem d'estar tots i totes a Sumar i espere que finalment siga així. Cadascun té els seus temps per a arribar a acords i cal respectar-los (..:) Intentarem que hi haja un acord i jo crec que sens dubte n'hi haurà", assevera en una entrevista amb Europa Press, preguntada per les discrepàncies entre Díaz i Podem sobre un acord de primàries previ a la seua integració a Sumar.

Garijo espera que aquestes diferències no afecten les eleccions autonòmiques i municipals, atés que Sumar "no juga" en aquests comicis i "ja veurem com es va desenvolupant". Fins llavors demana "intentar que el soroll innecessari siga tot l'evitable possible perquè és perjudicial i el debat s'ha de donar d'una altra manera".

De cara a les generals, augura que Compromís, Podemos i Esquerra Unida estaran a Sumar, igual que la Chunta Aragonesista o Más Madrid: "M'agradaria que estiguen totes les forces polítiques a l'esquerra del PSOE i que es puga construir un bloc de canvi".

En clau autonòmica, preguntada per la tardança a segellar la confluència entre Podem i EUPV, apunta a la necessitat de consensuar-ho en el si d'Esquerra Unida i d'arribar a un acord amb la formació 'habitada' per a concórrer juntes en les "grans ciutats". Un acord que després ha anat "més enllà" amb fins a 60 candidatures "en cascada".

"Hi havia una voluntat ferma d'arribar a acords: sempre hem defensat la unitat de l'esquerra i no sols només de boca", recalca, i lamenta que "no es valore que Esquerra Unida és una formació forta amb bastants alcaldies".

A un mes d'eleccions, Garijo afronta aquestes setmanes amb "il·lusió", tant a nivell personal com entre la militància, destacant que les enquestes "marquen una tendència bastant favorable al fet que es mantinga el govern del Botànic" i revelen que "una part important de l'electorat encara no ha decidit el seu vot".

"HI HA COSES QUE MOLESTEN"

Respecte a les recents crítiques de Podem a Compromís, per part del vicepresident segon i candidat a la Generalitat Héctor Illueca, reconeix que "hi ha diferències i coses que al final molesten". "A vegades es peca de prudents, però hi ha determinades qüestions en les quals també s'han de dir. I hi ha moltes coses que també callen per prudència", afig.

A més, emmarca en l'"estratègia electoral" la posició de Ximo Puig --'president' de la Generalitat i candidat del PSPV-- de parlar aquesta campanya d'aconseguir majoria en lloc de revalidar el Botànic.

De cara al futur, assegura que li agradaria continuar com a consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica en la pròxima legislatura i creu que correspon a Podem dir si volen mantindre la Conselleria d'Habitatge, on han fet un treball "innegable". "A mi el que m'agradaria és que poguérem augmentar la nostra força i poder gestionar altres parcel·les", reconeix.

Sobre l'àrea de memòria democràtica i la recent exhumació de Primo de Rivera, afirma que es van fent "passets" encara que siga tard per a acabar amb les "anomalies democràtiques". "El problema és que hem aprés a viure amb elles", adverteix, i garanteix que ella "sempre" demana disculpes a les famílies dels represaliats.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon