Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El jutge que investiga Oltra acorda prorrogar la instrucció sis mesos més

El titular del Jutjat d'Instrucció número 15 de València que investiga el presumpte encobriment dels abusos sexuals comeses per l'exmarit de Mónica Oltra a una menor tutelada i la investigació paral·lela oberta en el departament que dirigia l'exvicepresidenta de la Generalitat ha decidit prorrogar durant sis mesos més la instrucció, a comptabilitzar des del pròxim 30 d'abril.

Així ho acorda en un acte, al qual ha tingut accés Europa Press i contra el qual cap recurs, en el qual dona resposta a la petició de l'acusació particular --la víctima dels abusos--, així com de la Fiscalia i l'acusació popular, exercida per Gobierna-T'I Vox, sol·licituds davant les quals havia presentat al·legacions en contra la mateixa Oltra.

L'exvicepresidenta al·legava que no concorre cap dels requisits fixats en l'article 324 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, ja que no es concreta l'existència de diligència d'investigació pendent de practicar i la rellevància d'aquestes, tot això sense perjudici de la pràctica de les ja acordades, que no precisen de resolució.

A més, va assenyalar que la "llarga" i "excessiva" duració de la investigació, així com la naturalesa secreta de diverses diligències constitueixen, "si més no", anomalies processals "que han de mantindre's amb criteri restrictiu". En cas contrari, va agregar, "es corre el risc d'aprofundir en una dinàmica de causa general i de naturalesa prospectiva atemptatòria de drets fonamentals".

No obstant això, el magistrat considera que en aquest cas "no és possible culminar la investigació dins del termini" establit en la Llei d'Enjudiciament Criminal, i subratlla que queden pendents "diferents diligències de declaració de testimonis".

PECES SECRETES

A més, el jutge recorda l'existència de dues peces secretes, "la pròrroga de les quals es va acordant mensualment", i ha apuntat que dues de les persones investigades "han interessat prestar declaració quan s'alce el secret parcial de les actuacions".

En qualsevol cas, el magistrat diu compartir l'interés en "la més ràpida finalització de la fase d'investigació de la causa", però subratlla que les diligències pendents i les que es puguen derivar de les mateixes per a "l'adequat exercici dels drets constitucionals" exigeix "la pròrroga de la investigació".

Finalment, argumenta que la "dilació" del procés es deu a "la complexitat" de les diligències i al fet que les mateixes "han de substanciar-se en peces separades i secretes". No obstant això, sosté que tota aquesta situació "de cap manera implica que s'estiga procedint a una sort d'inquisició general" i defensa que totes les diligències "se circumscriuen a fi de la investigació i s'orienten a l'esclariment dels fets investigats".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon