Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria City of Music se sumarà al Dia Internacional del Jazz amb la projecció de dos audiovisual

La iniciativa, en coordinació amb el clúster de Ciutats de la Música de la UNESCO, pretén posar també el focus en l'ODS 14 per a conscienciar sobre la conservació de la vida subaquàtica

"Llíria, com a membre de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, celebrarà el pròxim 30 d'abril, amb un esdeveniment en línia, el Dia Internacional del Jazz 2023, com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per a conscienciar al públic en general de les virtuts d'esta música com a eina educativa i com a motor per a la pau, la unitat, el diàleg i la cooperació entre els pobles", ha anunciat l'edil de Turisme i Ciutat Creativa UNESCO, Paco García.

El clúster de Ciutats de la Música de la UNESCO amb la col·laboració del Herbie Hancock Institute of Jazz, ha decidit dedicar la commemoració d'enguany a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides número 14, "La vida sota l'aigua". El jazz, entés com la música contemporània més universal, com a vehicle que uneix en les diferents regions del planeta, pot ser també un instrument per a visibilitzar la conservació i l'ús sostenible dels oceans, les mars, els rius, els llacs, els aqüífers i altres recursos aquàtics.

En este sentit, les ciutats creatives que formen part del projecte han impulsat l'edició del vídeo "Jazz Day Relay", amb la participació d'intèrprets de jazz representants de cadascuna de les ciutats i que té com a leitmotiv la vida subaquàtica i la música jazz. En el mateix també participen persones expertes de l'àrea de ciències naturals de la UNESCO.

Igualment, Turisme Llíria ha elaborat l'audiovisual "Les aigües de Llíria (o de la Font de Sant Vicent)". Està basat en una composició musical de jazz creada pel músic Chipi Chacón i interpretada per un sextet format per Álex Conde al piano, Gerardo Chacón al contrabaix, Javier Vercher al saxofon, Pancho Montañez a la bateria, Emmanuel Navarro a les congues i el propi Chipi a la trompeta.

Llíria City of Music presentarà estos audiovisuals en les seues xarxes socials diumenge que ve, 30 d'abril, a las 13.30 i 18.30 hores,  amb motiu del Dia Internacional de Jazz 2023.

A més, el regidor Paco García ha comentat que "des de Turisme Llíria s'està preparant per a pròximes dates l'exposició de fotogràfica anomenada 'València años 70: la eclosión del jazz en España' del fotògraf Antonio Sambeat". La mostra comptarà amb imatges mai publicades anteriorment sobre les activitats dels primers clubs de jazz creats a la ciutat de València durant la Transició, com per exemple el Tres Tristes Tigres o el Perdido Club, així com els primers festivals de jazz organitzats a Espanya.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon